PlayStation 5 ve DualSense rekor zam geldi! Yeni fiyatlar cep yakıyor, işte güncel PS5 fiyat listesi

PlayStation 5 ve DualSense rekor zam geldi! Yeni fiyatlar cep yakıyor, işte güncel PS5 fiyat listesi

PlayStation 5 ve DualSense fiyatlarına rekor zam! Yeni fiyatlar cep yakan türden! İşte güncel PS5 fiyat listesi...

Teknoloji dünyasının öncü isimlerinden Sony, PlayStation 5 Pro için çalışmalarını sürdürürken, düz PlayStation 5 ve DualSense oyun kolları için önemli bir fiyat artışı kararını duyurdu. Bu zam kararının şimdilik yalnızca Japonya'da geçerli olacağı belirtilse de, önümüzdeki dönemde ABD ve Avrupa gibi diğer pazarlarda da uygulanabileceği ihtimali üzerinde duruluyor. Peki, Eylül 2024 itibarıyla PlayStation 5 ve DualSense fiyatları ne kadar olacak? İşte ayrıntılar...

EYLÜL 2024 PLAYSTATION 5 FİYAT LİSTESİ

VGC'nin aktardığı bilgilere göre, PlayStation Blog'da yapılan açıklamada, standart PlayStation 5'in fiyatı 66.980 Yen'den (yaklaşık 462 dolar) 79.980 Yen'e (yaklaşık 552 dolar) yükseldi. Yalnızca dijital versiyonun fiyatı ise 59.980 Yen'den (yaklaşık 414 dolar) 72.980 Yen'e (yaklaşık 504 dolar) çıkarıldı.

DUALSENSE VE PLAYSTATION PORTAL FİYAT ARTIŞI

PS5 Kontrolcüsü DualSense ile Yağmur Damlalarını Bile Hissedin!

2 Eylül'den itibaren yürürlüğe girecek olan bu fiyat artışı, yalnızca konsollarla sınırlı kalmayarak aksesuarları da kapsıyor. DualSense kontrol cihazının fiyatı 65 dolardan 80 dolara, PlayStation Portal'ın ise 205 dolardan 240 dolara yükseldiği bildirildi.

Sony, bu fiyat artışının arkasındaki sebep olarak "küresel ekonomik dalgalanmalar ve iş ortamındaki zorluklar" gibi dış faktörleri gösterdi. Ancak, fiyat artışının diğer bölgelerde de uygulanıp uygulanmayacağı konusunda herhangi bir açıklama yapılmadı.

PlayStation 5, Ağustos 2024 itibarıyla 61,7 milyon adet satarak başarılı bir satış performansı sergilese de, Sony 2023 yılına kıyasla satışlarda bir düşüş olduğunu belirtti. Sony'nin bu mali yıl için PS5 satış hedefini 21 milyondan 18 milyon birime düşürmesi, bu düşüşün beklenmedik olmadığını gösteriyor.

PLAYSTATION 5 PRO: ÜST DÜZEY PERFORMANS BEKLENTİSİ

Sony, PlayStation 5 oyunlarının pahalı olacağını resmen doğruladı

2024 yılı içinde piyasaya sürülmesi beklenen PlayStation 5 Pro hakkında da çeşitli söylentiler dolaşıyor. Raporlara göre, PS5 Pro, mevcut PlayStation 5’e kıyasla 4 kat daha iyi ışın izleme performansı sunacak ve grafik işlem gücü 10,28 terafloptan 33,5 teraflopa çıkacak. Özellikle her oyunda 4K 60 FPS desteğinin standart olarak sunulacağı belirtiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN