Online PDF dönüştürücü kullananlara uyarı! Bilgileriniz tehlike altında: Binlerce kullanıcı belgesi sızdırıldı

Online PDF dönüştürücü kullananlara uyarı! Bilgileriniz tehlike altında: Binlerce kullanıcı belgesi sızdırıldı

Online PDF dönüştürücü programları kullananlara uyarı! Bilgileriniz tehlike altında olabilir! Binlerce kullanıcının belgeleri sızdırıldı...

İnternette belgelerinizi PDF formatına dönüştürmek için hızlı ve kolay yollar arıyorsanız, sayısız ücretsiz site bulabilirsiniz. Ancak, bu sitelere yüklediğiniz belgelerin nasıl işlendiği konusunda hiçbir kontrolünüzün olmadığını unutmamanız önemli. Cybernews araştırma ekibi, iki online PDF dönüştürücüsünün verileri sızdırdığını ortaya çıkardı. Bu nedenle dikkatli olmanızda fayda var.

ONLİNE PDF DÖNÜŞTÜRÜCÜLERDE CİDDİ GÜVENLİK AÇIĞI

4 Best Free Online Doc to PDF Converter You Can Use For Free -

ShiftDelete'de yer alan Cybernews araştırma ekibi, PDF Pro (pdf-pro.io) ve Help PDF (help-pdf.com) adlı sitelerde büyük bir güvenlik açığı keşfetti. Bu sitelerin Amazon S3 bulut depolama konteynerlerini açık bırakarak, kullanıcıların yüklediği pasaportlar, sertifikalar, kimlikler, sözleşmeler ve diğer önemli belgelerin sızdırıldığını tespit etti. Aynı tasarıma sahip olan ve aynı Birleşik Krallık merkezli şirket tarafından yönetilen bu iki site, toplamda 89.062 dosyanın açığa çıkmasına neden oldu.

KİŞİSEL VERİLERİN TEHLİKEDE

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) Eğitimi – BBS Belgelendirme Eğitim ve Gözetim Hizm. A.Ş.

Cybernews araştırmacıları, bu güvenlik açığının kullanıcılar için ciddi riskler taşıdığını belirtti. Araştırmacılar, “Kişisel belgelere erişim sağlandığında, suçlular kredi başvurusu yapmak, mülk kiralamak veya pahalı eşyalar satın almak gibi çeşitli dolandırıcılık faaliyetlerinde bulunabilirler” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Cybernews’in iddiasına göre, bu veriler hala erişilebilir durumda ve araştırmacılar hizmet sağlayıcılarla iletişime geçmeye çalışmış olsalar da henüz bir yanıt alamamışlardır. Şu anda bu sitelere yüklediğiniz herhangi bir dosya, herkes tarafından erişilebilir durumda olabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN