Merakla beklenen Civilization 7'nin çıkış tarihi belli oldu! Efsane strateji oyununun oynanış fragmanı yayınlandı

Merakla beklenen Civilization 7'nin çıkış tarihi belli oldu! Efsane strateji oyununun oynanış fragmanı yayınlandı

Strateji oyunu meraklılarının heyecanla beklediği Civilization 7'nin çıkış tarihi belli oldu! Efsane strateji oyununun oynanış fragmanı oyunseverlerle buluştu...

Firaxis Games, Gamescom 2024 etkinliğinde büyük bir duyuru yaparak Sid Meier's Civilization 7'nin çıkış tarihini ve yeni oynanış mekaniklerini tanıttı. 2016 yılında piyasaya sürülen Civilization VI'dan bu yana geçen sekiz yıllık bekleyiş, serinin hayranları için nihayet sona eriyor. Ancak bu yeni oyun, sadece bir devam oyunu olmanın ötesinde, önemli yeniliklerle de geliyor.

ÇIKIŞ TARİHİ VE ERKEN ERİŞİM

Sid Meier’s Civilization 7 için belirlenen çıkış tarihi 11 Şubat 2025. Oyuncular, bu tarihte oyunu PC, Mac, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox ve Nintendo Switch platformlarında oynayabilecekler. Ayrıca, oyunu erken denemek isteyenler için 6 Şubat'ta bir erken erişim süreci başlayacak. Bu, serinin önceki oyunlarından farklı olarak, tüm platformlarda aynı anda piyasaya sürüleceği anlamına geliyor.

YENİ OYNANIŞ MEKANİKLERİ

Civilization VII - Why an ever-changing world means this will be the biggest and best Civ game of all time

Firaxis Games, Civilization 7 ile birlikte oyunun temel yapısını önemli ölçüde yenileyen oynanış değişikliklerini de açıkladı. Önceki oyunlarda, tarihsel bir lider seçilerek senaryo boyunca bu liderle ilerleniyordu. Ancak Civilization 7, her çağın başında oyunculara, daha önceki başarılarınız üzerine inşa edebileceğiniz yeni bir medeniyet seçme şansı tanıyor. Bu seçenekler, tarihsel bağlama ve mevcut uygarlığınızla halihazırda yaptıklarınıza bağlı olarak değişiklik gösterecek. Oyunun ana senaryosu, Antik Çağ, Keşif Çağı ve Modern Çağ olmak üzere üç ana zaman dilimini kapsayacak, ancak oyuncular dilerse yalnızca bir çağda da oyun oynayabilecek.

Bu oyunda ilginç bir yenilik olarak, oyuncular tarihsel olarak doğru olmayan liderlerle oynayabilecekler. Yani, tarihsel bağlamı tamamen göz ardı ederek, farklı dönemlerden liderleri seçip, onları farklı konumlarda kullanmak mümkün olacak. Firaxis, bu özelliğin özellikle seriye yeni başlayan oyuncular için tasarlandığını belirtiyor.

CIVILIZATION 7 FİYATI NE KADAR OLACAK?

Civilization 7 Leak Surfaces on 2K Games Website

Sid Meier’s Civilization 7, farklı platformlar için iki sürümde piyasaya sürülecek. Standart Sürüm, PC, PS5 ve Xbox platformlarında 69,99 dolardan, Nintendo Switch’te ise 59,99 dolardan satışa sunulacak. Deluxe Sürüm ise PC, PS5 ve Xbox için 99,99 dolar, Nintendo Switch için ise 89,99 dolarlık fiyat etiketine sahip olacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN