ÇARPIŞMA SONRASI ORTAYA ÇIKAN BİR GÖRÜNTÜ
NASA ve ESA yaptıkları ortak açıklamada, çarpmanın "bir taş atıldıktan sonra bir göletteki dalgalanmalar gibi" galaksinin merkezinden dışarı doğru genişleyen iki halka gönderdiğini aktardı.
Görüntüde de daha küçük beyaz bir halka galaksinin merkezine daha yakın duruyor ve dış halka tam çeperde yer alıyor. Bu dış halka genişledikçe gaza dönüşerek yeni yıldızların oluşumunu tetikliyor. Hubble teleskobu, henüz küçük bir galaksi ile çarpışmadan önce kendi Samanyolumuz gibi sarmal bir galaksi olduğuna inanılan bu nadir gökadanın görüntülerini yakalamıştı.
Webb teleskobu, kızılötesi kapasitesi ile çok daha geniş bir spektrumda görüntüleme imkanına sahip. Bu sayede bu muhteşem görüntü son derece net bir şekilde elde edilebildi.
Maşallah barekallah
Yanıtla (0) (3)