Bankalar uyardı: Böyle mesaj gelirse sakın itibar etmeyin! Meğer mesaj yoluyla ikna etmeye çalışıyorlarmış

Bankalar uyardı: Böyle mesaj gelirse sakın itibar etmeyin! Meğer mesaj yoluyla ikna etmeye çalışıyorlarmış

Dünya çapında yaşanan ve birçok şirketin faaliyetlerinin aksamasına neden olan CrowdStrike krizi sonrasında bankalar müşterilerini dolandırıcılara karşı uyardı. İşte detaylar...

Microsoft'a siber güvenlik yazılımı sağlayan CrowdStrike sistemlerinde geçtiğimiz haftalarda sorun yaşanmış ve bütün dünyada bir çok şirket bundan etkilenmişti. Ulaşımdan bankacılık sistemlerine kadar bir çok sektörde sıkıntılar yaşanırken, dolandırıcılar bu kez de bu krizi paraya çevirmenin peşine düştü.

MESAJ ATARAK BİLGİLERİ ELE GEÇİRMEYE ÇALIŞIYORLAR

Patronlardunyasi'nda yer lan habere göre, birçok kişiye ulaşan dolandırıcılar 'global çapta yaşanan sistemsel sorunlar nedeniyle finansal kayıpların telafisi veya iadesi yapılacağını' öne sürerek kişisel bilgileri ve şifreleri ele geçirmeye çalışıyor.

BANKALARDAN MÜŞTERİLERİNE UYARI MESAJI

Başta bankalar olmak üzere bir çok kurum müşterilerini, "Değerli Müşterimiz, global çapta yaşanan sistemsel sorunlar nedeniyle finansal kayıpların telafisi veya iadesi yapılacağını öne sürülerek sizi arayan, şifrelerinizi ve kişisel bilgilerinizi isteyen kişilere itibar etmeyiniz. Şifre ve kişisel bilgilerinizi kesinlikle paylaşmayınız. Her tür şüpheli durumda bildirimde bulunabilirsiniz" diyerek uyardı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN