Apple'dan devrim gibi özellik! Iphone kullananlar uzun süredir bekliyordu, artık bunlar yapılabilecek

Apple'dan devrim gibi özellik! Iphone kullananlar uzun süredir bekliyordu, artık bunlar yapılabilecek

Apple'dan devrim niteliğinde özellik! IPhone kullanıcıları uzun bir süredir bunu bekliyordu! Artık bunlar yapılabilecek...

Apple, Avrupa Birliği'ndeki (AB) iPhone ve iPad kullanıcılarına cihazları üzerinde daha fazla kontrol sağlayacak önemli bir güncelleme yapacağını açıkladı. Bu yeni özellik, kullanıcıların cihazlarında varsayılan uygulamalarını değiştirme imkanı sunarak, AB'nin rekabeti artırmayı ve tüketici tercihlerini genişletmeyi amaçlayan düzenlemeleriyle uyumlu hale getiriyor.

IPHONE KULLANICILARI VARSAYILAN UYGULAMALARINI SEÇEBİLECEK

ŞOK Market yaptı yapacağını! Apple'dan ucuza iPhone 15 satıyor! İşte fiyatı ve satış tarihi

Apple, yılın ilerleyen aylarında iPhone kullanıcılarına yönelik yeni bir 'Varsayılan Uygulamalar' bölümünü Ayarlar menüsüne ekleyecek. Bu yenilik, telefon görüşmeleri, mesajlaşma, klavye ve şifre yöneticisi gibi temel işlevlerde kullanıcıların kendi tercih ettikleri uygulamaları seçme olanağı sunacak. Apple’ın bu adımı, kullanıcı deneyimini kişiselleştirmenin yanı sıra, AB’nin tüketici haklarına yönelik düzenlemelerine de uyum sağlamayı hedefliyor.

İLKBAHARDA DAHA FAZLA UYGULAMA SEÇENEĞİ GELİYOR

iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro and iPhone 14 Pro Max Launched in India

Apple’ın getireceği yenilikler kademeli olarak hayata geçirilecek ve ilk aşamada iletişim ve güvenlik uygulamaları üzerine odaklanılacak. Gelecek ilkbahardan itibaren kullanıcılar, navigasyon, çeviri ve çağrı spam filtrelemesi gibi işlevler için de varsayılan uygulamalarını belirleyebilecek. Ayrıca, App Store, Mesajlar, Kamera, Fotoğraflar ve Safari gibi önceden yüklü bazı uygulamaları kaldırma seçeneği sunulacak. Ancak, Ayarlar ve Telefon uygulamaları için bu değişiklikler geçerli olmayacak; bu iki uygulama, Apple’ın kendi uygulamaları olarak kalmaya devam edecek.

Apple, AB'deki iPhone kullanıcıları için tarayıcı seçim sürecini de yeniden düzenliyor. Safari'yi ilk kez açtığınızda, alternatif tarayıcıları yüklemeyi öneren bir ekranla karşılaşacaksınız. Bu ekran, tüm mevcut tarayıcıların listesini sunacak ve her bir tarayıcının App Store açıklaması bu seçim ekranında gösterilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN