Amazon, yapay zeka alışveriş asistanı 'Rufus'u kullanıma sundu: Öneride bulunuyor, karşılaştırma yapıyor

Amazon, yapay zeka alışveriş asistanı 'Rufus'u kullanıma sundu: Öneride bulunuyor, karşılaştırma yapıyor

Amazon, internet alışverişlerinde kullanılacak yapay zeka destekli asistanı 'Rufus'u ABD'deki bazı müşterilerinin kullanımına sundu. Rufus isimli asistan, ürünlerle alakalı müşteri sorularını yanıtlayacak, karşılaştırmalar sağlayacak ve kişilere özellikle hediye konusunda önerilerde bulunacak.

Yaşantımızı birçok alanda kolaylaştıran yapay zeka artık internet alışverişlerinde de kullanıcılara yardımcı olacak. ABD'li teknoloji şirketi Amazon, yapay zeka destekli alışveriş asistanı 'Rufus'u ABD'deki bazı müşterinin kullanımına sundu.

Amazon'dan yapılan açıklamada, Rufus'un Amazon'un kapsamlı ürün kataloğu, müşteri yorumları, topluluk soru-cevapları ve web genelindeki bilgiler konusunda eğitilmiş, çeşitli alışveriş ihtiyaçları ve ürünleriyle ilgili müşteri sorularını yanıtlayan, karşılaştırmalar sağlayan ve konuşma bağlamına dayalı olarak önerilerde bulunan üretken yapay zeka destekli bir alışveriş asistanı olduğu aktarıldı.

Rusuf'a Amazon'un mobil uygulamasındaki arama bölümüne bir kelime yazıldığında ulaşılabilecek. Aynı bölüm arama terimleriyle ilgili ürünleri göstermeye de devam edecek.

Rufus ile ürünler hakkında bilgiler alınabileceği gibi bir konuyla ilgili ihtiyaçlar da öğrenilebilecek. Aynı zamanda ürün ve hediye tavsiyeleri alınabilecek ve ürünler arasında kıyaslama da yapılabilecek.

ABD'deki küçük bir müşteri alt kümesine beta olarak sunulan Rufus, gelecek haftalarda kademeli olarak ülkedeki diğer müşterilere de açılacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN