Paris 2024 Olimpiyat Oyunları görkemli bir törenle açıldı: Tarihte bir ilk yaşandı

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları görkemli bir törenle açıldı: Tarihte bir ilk yaşandı

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları, tarihi bir açılış töreni ile başlamış bulunuyor. 206 delegasyonun katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte toplamda 10 bin 500 sporcu mücadele edecek. Açılış töreninde Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile Avrupa Olimpiyat Komitesi İcra Kurulu Üyesi ve Beşiktaş Başkanı Hasan Arat da yer aldı.

Fransa’nın ev sahipliğinde düzenlenen Paris 2024 Olimpiyat Oyunları, tarihe geçecek bir açılış töreni ile start aldı. Olimpiyat oyunları tarihinde ilk kez, açılış töreni stadyumlar ve spor komplekslerinin dışında, şehrin kalbinde yer alan Sen Nehri üzerinde gerçekleştirildi.

Paris'in ikonik mekânları, tarihi köprüleri ve etkileyici manzaraları eşliğinde düzenlenen bu olağanüstü tören, Olimpiyat ruhunu ve şehrin zarafetini bir araya getirdi. Sen Nehri’nin üzerindeki bu benzersiz etkinlik, tüm dünyaya Paris’in sadece bir spor şehri değil, aynı zamanda kültürel bir başkent olduğunu da bir kez daha hatırlattı.

fransa-xtpi.webp

Tören, binlerce sporcuyu taşıyan 85 geminin Sen Nehri üzerindeki Austerlitz Köprüsü'nden hareketiyle başladı. Sen Nehri'ndeki bu muazzam gösteri, katılımcı ülkelerin kafilelerinin yağmur altında tekneyle geçişi ve spor severlere selam vermesiyle devam etti. Sporcuları taşıyan gemiler, 6 kilometrelik bir yolculuğun ardından Iena Köprüsü'nde sona erdi.

PARİS 2024: TARİHİ AÇILIŞ TÖRENİ VE İLK GÜN HEYECANI

Açılış seremonisi boyunca, Paris'in tarihi ve turistik mekanlarından Notre Dame Katedrali, Paris Belediye Binası, Louvre Müzesi, Tuileries Bahçesi, Les Invalides Anıtı, Grand Palais ve Eyfel Kulesi gibi önemli noktalar gözler önüne serildi. Tören sırasında olimpiyat meşalesi elden ele dolaşırken, bu anlamlı anı ilk olarak Zinedine Zidane yaşadı.

olimpiyat-gw3r-cover.webp

Ancak, Rusya-Ukrayna Savaşı nedeniyle tarafsız sporcu statüsünde yer alan Rus ve Belaruslu sporcular açılış törenine katılmadı. Tören boyunca Sen Nehri kıyısında 3 binden fazla dansçı muazzam bir performans sergilerken, ABD’li dünyaca ünlü pop yıldızı Lady Gaga gibi sanatçılar da şarkılarıyla törene renk kattı.

Güvenlik önlemleri açısından, 45 bin güvenlik görevlisi etkinlik süresince sahada görev aldı. Türkiye, oyunlarda 102 sporcuyla temsil edilecek ve sporcular 18 farklı branşta yarışacak.

Olimpiyat Oyunları’nda yarın, Türkiye’nin temsilcisi sporcular şunlar olacak:

JUDO:

48 kg - Tuğçe Beder

60 kg - Salih Yıldız

KÜREK:

Tek Çifte - Elis Özbay

Masa Tenisi:

Sibel Altınkaya

YÜZME:

100m Kurbağalama - Berkay Ömer Öğretir

Paris 2024, bu görkemli açılış töreni ile Olimpiyat tarihine adını altın harflerle yazdırırken, spor ve kültürün mükemmel bir birleşimini gözler önüne serdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN