Mahkeme kararını verdi: Arda Turan'ın annesi Yüksel Turan'a hapis şoku

Mahkeme kararını verdi: Arda Turan'ın annesi Yüksel Turan'a hapis şoku

Eyüpspor Teknik Direktörü Arda Turan’ın büyüdüğü Bayrampaşa’daki baba evinde kaçak yapılaşma yapıldığı tespit edilmesinin ardından, anne Yüksel Turan’a dava açıldı. Bayrampaşa Belediye Başkanlığı tarafından yapılan incelemelerde, bodrum, zemin, 1, 2 ve 3. kattan oluşan binanın iskanlı olduğu, ancak 2020 yılında binaya kaçak bir çatı katı eklendiği belirlendi. Yüksel Turan’ın 'İmar Kirliliğine Neden Olmak' suçunu işlediğinin sabit olduğunu belirterek 10 ay hapse mahkum edilmesine karar verdi.

Galatasaray'ın eski futbolcusu ve şu anda teknik direktörlük yapmakta olan Arda Turan'ın annesi Yüksel Turan, Bayrampaşa'da bulunan evlerinde kaçak yapılaşma suçlamasıyla yargılandı ve İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. Mahkeme, yapılan incelemeler sonucunda Turan'a 'İmar Kirliliğine Neden Olmak' suçundan dolayı 10 ay hapis cezası verdi.

ÇATI KATININ KAÇAK OLDUĞU TESPİT EDİLMİŞTİ

Bayrampaşa Belediye Başkanlığı tarafından yapılan incelemelerde, Yüksel Turan'ın yaşadığı 14 bin 25 parsellik taşınmaz üzerindeki binanın çatı katının kaçak olarak inşa edildiği tespit edilmişti. İnceleme raporlarına göre, 2020 yılında yapılan bir ihbar sonrasında başlatılan soruşturmada, binanın çatı arasının kaçak bir şekilde yeni bir bağımsız bölüm olarak düzenlendiği belirlenmişti.

Sabah'tan Atakan Irmak'ın haberine göre; savcılık tarafından düzenlenen iddianamede, Yüksel Turan'a yöneltilen suçlama neticesinde mahkeme süreci başlatılmıştı. Mahkemede yapılan yargılama sürecinde, söz konusu kaçak yapılaşmanın yerinde incelenmesine karar verildi. İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi, olayın detaylı bir şekilde araştırılabilmesi için bilirkişi atadı ve yapı üzerinde yapılan incelemeler sonucunda rapor mahkemeye sunuldu.

10 AY APİS CEZASI

Mahkeme kararında, Yüksel Turan'ın yapılan kaçak düzenlemelerle 'İmar Kirliliğine Neden Olmak' suçunu işlediği ve bu suçun sabit olduğu belirtilerek, 10 ay hapis cezasına hükmedildiği açıklandı. Mahkeme sürecinde Yüksel Turan'ın savunmasında, yapılan değişikliklerin basit tadilatlar olduğunu ve herhangi bir kaçak yapılaşma amacı güdülmediğini belirttiği ancak mahkemenin bilirkişi raporu doğrultusunda kararını verdiği ifade edildi.

Öte yandan, Arda Turan'ın annesi Yüksel Turan'a verilen bu hapis cezasının hukuki süreçlerin tamamlanması ve gerekli yasal prosedürlerin uygulanmasıyla birlikte infaz edileceği bildirildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN