Kızılyıldız hangi ülkenin takımı? Kızılyıldız takımı hakkında bilgiler

Kızılyıldız hangi ülkenin takımı? Kızılyıldız takımı hakkında bilgiler

Futbol tutkunları bazı takımların hangi ligde boy gösterdiğini merak etmeye başladı. Kızılyıldız takımının hangi ligde yer aldığı merak konusu oldu Kızılyıldız hangi ligin takımı, kaç yılında kuruldu, başarıları neler? Soruları futbol tutkunları tarafından merak konusu oldu. Detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz…

Futbol tutkunları bazı takımların hangi ligde boy gösterdiğini merak etmeye başladı. Kızılyıldız takımının hangi ligde yer aldığı merak konusu oldu Kızılyıldız hangi ligin takımı, kaç yılında kuruldu, başarıları neler? Soruları futbol tutkunları tarafından merak konusu oldu. Detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz…

KIZILYILDIZ NERENİN TAKIMI?

FK Crvena zvezda, tam adı Fudbalski klub Crvena zvezda veya Türk kaynaklarındaki adıyla Kızıl Yıldız, Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da bulunan bir futbol takımıdır. Crvena zvezda, 1945 yılında Belgrad Üniversitesi öğrencileri tarafından kuruldu. 1979'da UEFA Kupası finalinde oynadılar. 1991'de İtalya'nın Bari kentinde düzenlenen UEFA Şampiyonlar Ligi'ni ve aynı yıl Tokyo'da Kıtalararası Kupa'yı kazanarak UEFA Süper Kupası'nı kaybettiler. 1991 altın yıldı ve Crvena zvezda bir daha asla başarılı olamadı. İstatistiklere göre Sırbistan ve Yugoslavya'nın en popüler futbol takımı olan Crvena zvezda, uzun süredir Dragan Stojkovic, Vladimir Jugovic, Robert Prosinecki, Siniša Mihajlovic, Dejan Savicevic ve Dejan Stankoviç gibi yıldızları ağırladı. Ancak istikrarını koruyamadı. Takımın ağırlandığı Rajko Mitic Stadyumu 57.328 kişilik kapasiteye sahip. Daha önce, 100.000 kişilik bir kapasiteye sahip olduğu için ünlü Maracanã stadyumunun adını taşıyan Maracanã olarak da biliniyordu.

II. Dünya Savaşı sırasında Yugoslav toplumlarının Hitler'in Alman ordusuna karşı birleşmesinin simgesi haline gelen kızıl yıldız, savaşın bittiği 1945 yılında Partizan ile kurulan birkaç ekipten biriydi. Halk arasında daha popüler olmasının nedeni Partizan'ın askeri bir takım olması ve Kızılyıldız'ın sevilen bir futbol takımı olması ve Yugoslavya'da üst üste başarılara imza atan 1 numaralı takım olmasıdır. 7 yıl sonra yeniden başlayan Yugoslav ulusal şampiyonasında başarısız olmasına rağmen, Yugoslav Kupası'nı arka arkaya üç kez kazandı (1948, 1949 ve 1950). 1951 ve 1953 yıllarında ilk lig şampiyonluklarını kazanan ünlü Kızılyıldız futbolcuları; Yetenekli orta saha ve forvet oyuncuları Rajko Mitic, kaleci Vladimir Beara, sağ bek Branko Stankoviç, orta saha oyuncusu Branko Zebec ve daha sonra forvet oyuncusu Dragoslav Sekularac. Kızıl Yıldız'ın devasa yükselişi 1950'lerin ikinci yarısında başladı Partizan ve Hırvat takımları Dinamo Zagreb ve Hajduk Split'i gölgede bırakan Kızıl Yıldız, beş yılda dört şampiyonluk ve ikincilik elde etti. İlk kez Şampiyonlar Ligi'ne katılarak 1956-57'de yarı final, ertesi yıl da çeyrek final oynadı. 1960'larda parlayan ve Yugoslav futbolunun en büyük ismi olan Dragan Djazic, 1978 yılına kadar Yugoslav milli takımını 85 kez kapladı. 1968'de Orta Avrupa Kupası'nı kazanan Kızılyıldız, 1978-79 sezonunda UEFA Kupası'nda finale yükseldi. UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Kupası'nda yarı final ve çeyrek finale yükseldi. Kazananların kupası. Dinamo Berlin, Sporting Gijon, Arsenal, West Bromwich Albion ve Hertha Berlin'i eleyen Kızılyıldız, ilk ayak finalinde Belgrad'da Mönchengladbach'a kendi kalesine attığı golle 1-1 berabere kaldı ve rövanş maçında Simonsen'in golüne 0-1 mağlup oldu.

1980'lerde Şampiyonlar Ligi'nde üç kez çeyrek finale kalan ve bir kez Şampiyonlar Ligi'ni kazanan Kızılyıdız, Kostic, Petrovic ve Acimovic gibi yıldızları çalıştırdı. 1990-91'de Kırmızı-Beyazlı takım Avrupa'nın en büyük futbol takımı oldu. Şampiyonlar Ligi'nde Grasshopper, Rangers, Dinamo Dresden ve Bayern Münih'i nakavt eden Kızılyıldız, finalde Marsilya ile karşı karşıya geldi. Bari'deki San Nicola Stadı'nda oynanan karşılaşma 120 dakika golsüz sona erdi ve penaltılarda 5-3 üstünlük sağlayan Kızılyıldız Avrupa şampiyonu oldu.

1991 Avrupa Kupası Manchester'da tek bir maçta gerçekleşti ve Manchester United'a 1-0 yenildiler, ancak Tokyo'daki Dünya Kulüpler Kupası maçında Jugovic ve Pancev'in golleri sayesinde Colo Colo'nun Şili takımını 3-0 mağlup etti ve şampiyon oldular.

1991 yılında Yugoslavya'da iç savaşın patlak vermesinin ardından ilk kez yurt dışında uluslararası maçlar oynamak zorunda kalan Kızılyıldız, daha sonra ambargo nedeniyle 1995 yılına kadar kupalara katılamadı. Ayrıca kadrosunda yer alan Bosnalı ve Hırvat oyuncular, daha sonra ekonomik nedenlerle kaliteli Sırp oyuncularını büyük Avrupa kulüplerine kaptırdı.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN