Juventus'ta 10 numara Kenan Yıldız'a emanet: 19 yaşındaki yıldıza büyük onur

Juventus'ta 10 numara Kenan Yıldız'a emanet: 19 yaşındaki yıldıza büyük onur

İtalyan devi Juventus, geleceğe yatırım yapmaya devam ediyor. Genç yetenek Kenan Yıldız ile sözleşme uzatımı yaparak, 19 yaşındaki Türk futbolcuya büyük bir güven gösterdi. Yıldız, Juventus'un efsanevi 10 numaralı formasının yeni sahibi olarak tarihe geçti.

Serie A devlerinden Juventus, Türk futbolunun yükselen yıldızı Kenan Yıldız’ın sözleşmesini 2029 yılına kadar uzattığını duyurdu. Henüz 19 yaşında olan genç oyuncuya, kulübün efsanevi forması olan "10 numara" teslim edilerek büyük bir onur ve sorumluluk verildi.

Juventus’un açıklamasına göre, Kenan Yıldız ile yapılan yeni sözleşme 2028-2029 sezonu sonuna kadar geçerli olacak. Genç futbolcunun "10" numaralı formayı giyecek olması, kulübün ona duyduğu güvenin ve beklentilerin ne kadar büyük olduğunu gözler önüne seriyor.

BAYERN MÜNİH ALTYAPISINDAN JUVENTUS’A UZANAN YOLCULUK

Almanya doğumlu Kenan Yıldız, futbol kariyerine Bayern Münih’in altyapısında başladı. Juventus, Temmuz 2022’de genç yeteneği kadrosuna katarak önemli bir transfer hamlesi yapmıştı. İlk sezonunda Juventus’un 19 yaş altı takımında forma giyen Kenan, 37 maçta attığı 15 golle dikkatleri üzerine çekti.

Aralık 2022’de profesyonel kariyerine adım atan Kenan, hızlı bir şekilde Juventus A takımına yükseldi. Geçtiğimiz sezon boyunca çıktığı 32 karşılaşmada 4 kez fileleri havalandıran genç forvet, kısa sürede takımının vazgeçilmezlerinden biri haline geldi.

KENAN YILDIZ’A EMANET EDİLEN 10 NUMARANIN ÖNEMİ

Juventus’ta "10" numaralı forma, geçmişte Alessandro Del Piero, Roberto Baggio ve Paulo Dybala gibi dünya futboluna damga vurmuş isimler tarafından taşındı. Kenan Yıldız’ın bu formayı giymeye layık görülmesi, onun yeteneklerinin yanı sıra liderlik potansiyeline de işaret ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN