İngiliz futbolunda bir ilk: Kadın teknik direktör, erkek futbol takımını yönetecek

İngiliz futbolunda bir ilk: Kadın teknik direktör, erkek futbol takımını yönetecek

League Two ekiplerinden Forest Green Rovers, Duncan Ferguson'ın ayrılışı sonrası takımın teknik direktörlüğüne geçici olarak Hannah Dingley’i getirdi. Dingley, erkekler A takımını yöneten ilk kadın teknik direktör oldu

Forest Green Rovers, dün, altı aydır teknik direktörlük görevinde olan Duncan Ferguson’un sözleşmesini feshetmişti. Ferguson’ın ayrılışının ardından akademi başkanı Hannah Dingley’yi erkekler A takımının geçici teknik direktörü olarak atadı.

BBC Türkçe’nin haberine göre, Mail Sport tarafından açıklanan İngiliz futbolunun kilometre taşı hamlesinde, Ferguson’ın beklenmedik ayrılışının ardından Dingley, League Two kulübünün yönetimini ele aldı. UEFA Pro Lisansı sahibi olan Dingley (şimdilik geçici olarak) İngiltere’nin profesyonel liglerinde erkekler A takımında görev alan ilk kadın teknik direktör oldu.Forest Green, çarşamba gecesi ilk sezon öncesi maçında Melksham Town ile karşı karşıya gelecek. Dingley, takımın başında olacak.

'ERKEKLER KATEGORİSİ İÇİN BELİRLEYİCİ OLACAK'

Kulüp sahibi Dale Vince, “Hannah, bizim için birinci takımın geçici antrenörü olması doğal bir seçimdi. Akademimizin liderliğinde harika bir iş çıkardı ve kulübün değerleriyle iyi bir uyum içinde” ifadelerini kullandı ve şu sözleri ekledi:

“Bu atamayı hak ederek yaptığımızda, yeni bir zemin oluşturacağımız ve Hannah’nın İngiliz (erkek) futbolunda ilk kadın teknik direktör olması, belki de erkekler kategorisi için belirleyici olacak.”

'KULÜBÜ YÖNETME FIRSATI İÇİN MİNNETTARIM'

Dingley ise, duygularını şöyle ifade etti:

“Gerçekten çok heyecanlıyım. Sezon öncesi yeni başladı ve tam sezon çok yakında başlıyor. Futbolda heyecan verici bir dönem. Bu ilerici ve ileri görüşlü kulübü yönetme fırsatı için minnettarım.”

BBC ile bu yılın başında yapılan bir röportajda Dingley, bir kadının erkeklerin profesyonel futbol takımını yönetme zamanı olup olmadığı sorusuna, “Daha yakın bir zamanda gerçekleşeceğini düşünüyorum” yanıtını vermişti:

“Lionesses’ın, Chelsea’deki Emma Hayes’in başarısı. Erkekler düzeyinde koçluk yapabilecek gerçekten iyi kadın antrenörler var. Sonuçta onlar oyuncu. Sonuçta futbol bu, bu değişmez.”

'DUNC İLE ÇALIŞMAK AYRICALIKTI'

Ferguson’ın yanı sıra, eski İskoçya forvetinin yardımcısı Tony Grant’ın da Forest Green’den ayrıldığı açıklandı.

Ferguson’ın ayrılığını doğrulayan kulüp Vince, “Son birkaç ay boyunca Dunc ile çalışmak bir ayrıcalıktı ve bu çok zor bir karar oldu. Dunc’a böylesine zor koşullarda bize katıldığı ve kulüpteki tüm sıkı çalışması için minnettarım. Ama bu herkes için genel olarak doğru karar olduğunu düşünüyorum ve Dunc’a bir sonraki antrenörlük görevinde iyi dileklerimi sunuyorum. Biz arkadaş olarak ayrılıyoruz. Bundan daha fazlasını isteyemezsiniz” dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN