Hakan Çalhanoğlu, Montella'yı ve takım arkadaşlarını savundu: Ne olduğunu bilmiyorsunuz

Hakan Çalhanoğlu, Montella'yı ve takım arkadaşlarını savundu: Ne olduğunu bilmiyorsunuz

Milli Takım'ın kaptanı Hakan Çalhanoğlu, 3-0'lık hezimetin ardından eleştirilerin odağındaki teknik direktör Vincenzo Montella'yı savundu. Çalhanoğlu, Arda Güler'in sakatlığı nedeniyle forma giyemediğini belirterek, "İdmanlarda ne olduğunu, takım içinde ne olduğunu, Arda'nın sakatlığını bilmiyorsunuz. Bu konuda hocayı korumam lazım" dedi.

A Milli Takım'ın kaptanı Hakan Çalhanoğlu, Portekiz maçında kadro tercihleri eleştirilen teknik direktör Montella'yı savundu. Çalhanoğlu, "İdmanlarda ne olduğunu, takım içinde yaşananları ve Arda'nın sakatlığını bilmiyorsunuz. Hocayı bu konuda korumam lazım. Arda kasığından sakatlık geçirdi" dedi.

"HEDEFİMİZDEN SAPMADIK"

A Milli Futbol Takımı'nın kaptanı Hakan Çalhanoğlu, milli takım kampında yaptığı açıklamalarda ay-yıldız için mücadele ettiklerini ve bir mağlubiyetle hedeflerinden sapmadıklarını belirtti. Kaptan Hakan, milli futbolcular Cenk Tosun ve İsmail Yüksek ile birlikte Barsinghausen'deki kamp merkezinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Çalhanoğlu, "Burada beraber başladık, beraber bitireceğiz. Dünkü maçtan sonra her şey daha zor oluyor. Ama dünyanın sonu değil. Başından bu yana gruptan çıkma hedefimiz vardı ve hala da bu hedefimiz var. İstediğimiz sonucu alamadık ama her şey bitmedi. Önümüzde Çekya maçı var. Galibiyet ya da beraberlik yetiyor. Bizim takım buna inanıyor. Maçta istemediğimiz şeyler oldu, şanssızlıklar yaşandı. Futbolda hem kazanıyor hem de kaybediyorsun. Önemli olan takımın hala inanması. Biz dünkü maçı aramızda konuştuk. Önümüze bakacağız ki bakmak zorundayız. Fazla günümüz yok. Çekya maçına odaklanıp, inşallah grup etabını geçeceğiz" dedi.

"INTER'DE YAPTIKLARIMI BURADA DA YAPIYORUM"

Kendisi hakkındaki eleştiriler üzerine konuşan Hakan, "Futbolda bu tür eleştiriler olacaktır. Ben performansımdan memnunum. Inter'de yaptıklarımı burada da yapıyorum. Hocanın isteklerini karşılamaya çalışıyorum. Konu aslında ben değilim, milli takım. Biz burada ay-yıldız için savaşıyoruz. En çok eleştiriyi ben alıyorum. Bunları dinlemiyorum, dinlemiş olsam buralara kadar gelemezdim. Milli takıma konsantreyim. Kendime iyi bakıyorum. İstatistiklere girmek istemiyorum. Bir tarafta milli takım analiz yaparken bir tarafta da Inter analiz yapıyor. Sahada çok koşan, mücadele eden ama istediği sonuçları alamayan bir Hakan var. İnsan bazen duygusal oluyor. Ben her zaman takım arkadaşlarımın iyi olmasını istiyorum. Hocanın kararı oynatır, oynatmaz. Oynarsam mücadelemi veririm, oynamazsam da takım için buradayım. Eleştiri her zaman olacak. Türkiye'de gelen eleştiri ile Almanya ya da İtalya'da karşılaşmadım. Ben 30 yaşına kolay gelmedim. Hep kendime bakarak, iyi beslenerek performansımı en iyi şekilde sergilemeye çalıştım" ifadelerini kullandı.

"BERABER KAZANIR, BERABER KAYBEDERİZ"

Portekiz maçını değerlendiren Hakan Çalhanoğlu, "Biz genelde duygusal insanlarız. Portekiz, güçlü bir takım. İspanya ve Almanya gibi takımlar favori. Portekiz'i yenebilir miydik, yenebilirdik. Geride olduğumuz zaman oyundan düşüyoruz, konsantrasyonumuz bozuluyor. Bunu geliştirmemiz gerekiyor. Bazen statta bile birbirimizi duyamıyoruz. Samet ile Altay'ın olayı oldu. Biz saha içinde konuşuyoruz ama duyulmuyor. Bu şanssızlık olabilir. Önemli olan bunu aşmak. Burada ben yok, biz var. Beraber kazanır, beraber kaybederiz. Çekya maçı zor olacak. Hazırlık maçında onları yendik, şimdi farklı bir takımla sahaya çıkacaklar. Gol yollarında devam edeceğiz inşallah" dedi.

"HOCAYI KORUMAM LAZIM"

Hakan Çalhanoğlu, "Stadyumda 30. dakikadan itibaren Arda Güler tezahüratları yapılmaya başlandı. Bu sizi nasıl etkiliyor?" sorusuna ise şu yanıtı verdi: "Arda bizim için çok değerli. Herkes çok değerli. Bazen idmanlarda ne olduğunu, takım içinde ne olduğunu, Arda'nın sakatlığını bilmiyorsunuz. Bu konuda hocayı korumam lazım. Arda kasığından sakatlık geçirdi. O yüzden oynamadı. Yoksa oynayacaktı. Konuşarak o kararı verdiler. 20 dakika için hazırlandı Arda. Hoca bunu dışarıya yansıtmadı. Hep takımın içinde kalan bir şey. Herkes Arda'ya değer veriyor. Dediğim gibi bilmediğiniz çok şey var. Bazı oyuncular 2-3 günde bir oynamaya alışkın değil. Dinlenmeleri lazım. Hoca her oyuncuyla görüşüp değerlendiriyor. Fiziksel anlamda 2-3 günde bir oynamak yoğun."

"BİZ HEP ZORU BAŞARDIK"

"Biz hep zoru başardık. Deplasmanda Hırvatistan'ı yendik, lider çıktık" diyen Hakan Çalhanoğlu, "İzlanda maçında Selçuk ağabey attı. Biz buna alışığız, yeni bir şey değil. Bunu başaracağımıza inanıyorum ve güveniyorum. Umuyorum ki taraftarımız aynı desteği verir. Biz sadece taraftarımızı değil, sizleri de mutlu etmek istiyoruz. Herkes başarı görmek istiyor. Biz de bunun için çalışıyoruz. Amacımız ülkemizin mutluluğu. Daha iyi takım olarak sahaya çıkıp kazanırız inşallah. Kazandığımızda herkes bizi gökyüzüne çıkarıyor. Kaybettiğimizde de aşırı eleştiri alıyoruz. Bazı oyuncular bunlarla baş edemiyor. Özellikle Cenk ile ben bu konuda tecrübeliyiz. İsmail henüz yeni ama o da tecrübeli. Daha güçlü olmamız gerekiyor. Kulak asmayacağız" diye konuştu. Hakan, 10 numaralı formayı giydiğini ama 6 numarada görev yaptığını belirterek, "Bunu anlatmak kolay değil. Görmemezlikten gelen var. Bunu açıklamak zor. Ben iki maçta da hem hücum hem de defansta yardım ettim. Dün bütün ikili mücadeleleri kazandım. Burada yaptıklarımı Inter'de de yapıyorum. Orası daha rahat geliyor. Yıllardır orada oynuyorum. Burada bazen zaman istiyor. Aynı takım arkadaşlarınla oynamadığın için farklı oluyor. Olumlu ya da olumsuz, istedikleri gibi görüyorlar. 6 numaraya geçtim. Toptan kaçmıyorum, sorumluluk alıyorum, top almaya çalışıyorum. Eleştiri geliyor, özellikle eski mili futbolculardan geliyor. Ben onları Allah'a havale ediyorum. Kendime bakıyorum" ifadelerini kullandı.

"BAZEN SORU İŞARETLERİ OLUYOR"

İsmail Yüksek'in de takım için önemli bir oyuncu olduğunu belirten Hakan, "Daha çok İsmail ile beraber oynadım. İsmail'in sakatlığı vardı. Takım için önemli olduğunu herkes biliyor. Her zaman oyuncu değişikliği olabiliyor. Farklı oluyor her şey. Herkesin kendine göre bir oyun karakteri var. Ayak uydurmam gerekiyor. Yaptığımız şeylerin hepsini idmanda çalışıyoruz. Her şey gösteriyor. Bunu bazen sahada uygulayamıyoruz. Bazen arada soru işaretleri oluyor. Onu yaparsak takım anlamında da daha iyi oluruz" şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN