Fenerbahçe, Alanyaspor'u 3-0 mağlup ederek kendi rekorunu yeniledi

Fenerbahçe, Alanyaspor'u 3-0 mağlup ederek kendi rekorunu yeniledi

Fenerbahçe, Süper Lig'de 4. haftanın açılış maçında Alanyaspor'u 3-0 yenerek puanını 10'a yükseltti ve ligdeki yenilmezlik serisini 31 maça çıkararak kendi rekorunu yeniledi. Dusan Tadic ve Edin Dzeko'nun golleriyle galibiyete ulaşan sarı-lacivertliler, şampiyonluk yolunda önemli bir adım daha attı.

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig’in 4’üncü haftasında Corendon Alanyaspor’u konuk etti. Sarı-Lacivertli ekip, Tadic (2) ve Dzeko’nun golleriyle sahadan 3-0 galip ayrıldı. Zafer Bayramı coşkusu yaşanan Kadıköy’de Kanarya ligdeki yenilmezlik serisini 31 maça yükseltti.

Süper Lig’in 4. haftasında Fenerbahçe, Alanyaspor’u 3-0 mağlup etti. Fenerbahçe Kulübü, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı karşılaşma öncesinde coşkuyla kutladı. Her iki kale arkası tribünde dev Türk bayrakları, Fenerium tribününde de Atatürk bayrağı açılırken, taraftarlar marşlarla zafer coşkusu yaşadı. 8. dakikada Fenerbahçe gole yaklaştı. Kaleci Ertuğrul Taşkıran’ın yerden pasında araya giren Fred, meşin yuvarlağı ceza sahası içi sağ çaprazındaki Dzeko’yla buluşturdu. Bu futbolcunun yerden vuruşunda Ertuğrul topu kontrol etti. 10. dakikada Tadic’in pasında topla buluşan Dzeko, ceza sahası dışındaki Szymanski’ye pasını aktardı. Bu futbolcunun uzaktan sert şutunda, meşin yuvarlak az farkla yandan dışarı çıktı. 43. dakikada Fenerbahçe öne geçti. Tadic’in pasında ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Dzeko, kale sahası önüne hareketlenen Tadic’i gördü. Bu futbolcunun düzeltip vuruşunda meşin yuvarlak köşeden filelere gitti: 1-0. 45+1. dakikada Mert’in sağdan ortasında arka direkteki Saint-Maximin topla buluştu. Bu futbolcunun sert ortasında savunmaya çarpan top direkten kornere çıktı. Müsabakanın ilk yarısı 1-0 Fenerbahçe üstünlüğü ile geçildi.

İkinci yarıya cesur bir oyun ile başlayan Alanyaspor 57. dakikada gole yaklaştı. Ceza alanı içinde Efecan’ın pasında Serdar şutunu çekti. Savunmadan seken topu önünde bulan Serdar bir kez daha kaleyi yokladı ancak bir kez daha savunma gole izin vermedi. 65. dakikada fark 2’ye çıktı. Livakovic’in uzun pasını kontrol eden Tadic, ceza alanı girişinde aşırtma bir vuruşla kaleciyi avladı: 2-0. 68. dakikada fark 3’e çıktı. Sağ kanattan İrfan Can’ın yerden sert ortasında penaltı noktası üzerindeki Dzeko sert bir şutla fileleri buldu: 3-0. 75’te Tadic’in sağdan ortasında iyi yükselen En-Nesyri’nin kafasında kaleci Ertuğrul şık bir kurtarışa imza attı. Kalan bölümde başka gol sesi çıkmayınca Fenerbahçe, 3 puana uzandı.

1ddf65eee78b41d886332a9405e53a48.jpg

KENDİ REKORUNU EGALE ETTİ

Süper Lig'de 30 maçla devam eden en uzun yenilmezlik serisinin sahibi olan Fenerbahçe, bu galibiyetle birlikte seriyi 31 maça çıkararak 1964-1965 yılları arasında kırdığı kulüp tarihinin rekorunu egale etti.

EN UZUN SERİSİNİ YAŞIYOR

Fenerbahçe formasıyla oynadığı son beş lig maçında da ağları havalandıran Edin Dzeko, Süper Lig kariyerinin en uzun serisini yaşıyor.

30 AĞUSTOS COŞKUYLA KUTLANDI

Fenerbahçe Kulübü, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı karşılaşma öncesinde coşkuyla kutladı.

Her iki kale arkası tribünde dev Türk bayrakları, Fenerium tribününde de Atatürk bayrağı açılırken, taraftarlar marşlarla zafer coşkusu yaşadı.

Ayrıca Fenerium tribününün altında eski Türk devletlerinin bayrakları yer aldı.

Ayrıca Fenerbahçe oyuncuları maç öncesi üzerinde ''Bir Milletin Kurtuluş ve Varoluş Zaferinin 102. Yıl Dönümü Kutlu Olsun'' yazılı pankart taşıdı.

AMRABAT İSTANBUL'A GELDİ

Fenerbahçe’nin prensip anlaşmasına varıldığını açıkladığı Faslı futbolcu Sofyan Amrabat, İstanbul’a
geldi.

Fenerbahçe’de transfer çalışmaları devam ediyor. Sarı-lacivertliler, İtalya Serie A ekiplerinden Fiorentina forması giyen 28 yaşındaki orta saha oyuncusu Sofyan Amrabat’ı İstanbul’a getirdi.

Faslı orta saha oyuncusunu taşıyan özel uçak 16.20 sıralarında Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Terminali’ne iniş yaptı.

Amrabat’ı, Fenerbahçe Sportif Direktörü Mario Branco ve az sayıda Sarı-Lacivertli taraftar karşıladı.

Taraftarları selamlayan tecrübeli orta saha oyuncusu, daha sonra alandan ayrıldı.

Amrabat, bugün sağlık kontrollerinden geçtikten sonra kendisini Sarı-Lacivertli renklere bağlayan sözleşmeye imza atacak.

STAT: Ülker
Hakemler: Mehmet Türkmen, Kerem Ersoy, İbrahim Çağlar Uyarcan
Fenerbahçe: Livakovic 6, Mert Müldür 6, Djiku 6 (Dk. 61 Becao) 6, Çağlar Söyüncü 7, Oosterwolde 6, İsmail Yüksek 6, Fred 7, Tadic 8 (Dk. 82 Cenk Tosun) ?, Szymanski 6 (Dk. 82 Mert Hakan) ?, Saint-Maximin 6 (Dk. 61 İrfan Can) 7, Dzeko 7 (Dk. 73 En-Nesyri) 6
Corendon Alanyaspor: Ertuğrul 6, Hadergjonaj 7, Furkan Bayır 5, Aliti 6, Balkovec 6, Richard 5, Makouta 6, Cordova 6 (Dk. 73 Cristian) 6, Efecan 5 (Dk. 73 Janvier) 6, Yusuf Özdemir 6 (Dk. 73Lopes) 6, Serdar Dursun 6 (Dk. 89 Bera Çeken) ?
Goller: Tadic (Dk. 43, Dk. 65), Dzeko (Dk. 68)
Sarı Kartlar: Oosterwolde / Richard, Serdar Dursun, Makouta

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN