EURO 2024: Portekiz yenilgisinin faturası Vincenzo Montella'ya çıktı

EURO 2024: Portekiz yenilgisinin faturası Vincenzo Montella'ya çıktı

Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) heyecanı devam ediyor. Türkiye, F Grubu'ndaki ikinci maçında Portekiz'e 3-0 mağlup olarak tarihi bir yenilgi aldı. Futbol otoriteleri, Arda Güler'i maça yedek başlatan teknik direktör Vincenzo Montella'ya ağır eleştirilerde bulundu.

A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, EURO 2024 F Grubu ikinci maçında Portekiz karşısına farklı bir 11'le çıkmayı tercih etti. Dünyaca ünlü yıldızı Arda Güler'i yedek bırakan Montella'nın bu kararı tartışma konusu oldu.

Resim

Vincenzo Montella, Portekiz maçı öncesinde Arda Güler'i neden yedek bıraktığına dair gelen sorulara açıklık getirdi. Arda Güler'in yorgunluğu olduğunu dile getiren Montella, "Son 2 gündür koruduk Arda'yı, belirli bir yorgunluğu vardı. Onunla ve doktorla konuştuk. Riske girmek istemedik'' ifadelerini kullandı. Ancak Montella'nın bu açıklamaları, sporseverleri tatmin etmedi. Portekiz'e karşı alınan 3-0'lık hezimetin ardından futbol yorumcuları, İtalyan çalıştırıcıya ağır eleştirilerde bulundu.

''MONTELLA ÇOK HAVALANMIŞTI''

İlker Yağcıoğlu: "Galatasaray'da 3 oyuncu fark yaratıyor, bu yaptıkları çok iyi sayı"

İlker Yağcıoğlu: "Bize bu yabancı teknik adamların futbol öğretmenlerine kızıyorum! Biz futbolu biliyoruz! Kimseden öğrenmeye niyetimiz yok! 18 yaşındaki çocuk için yorgunluk bahane değildir! Neyi dinlendiriyorsun! Bu maç Montella'ya yazar! Çok havalanmıştı, şimdi ayakları yere basacak! Basmazsa, başka şeyler olacak."

''TAKIM OLARAK İYİ DEĞİLDİK''

Hatayspor'da Volkan Demirel dönemi sona erdi- Son Dakika Spor Haberleri | NTVSpor

Volkan Demirel: "Altay çıkıp, Samet'in pas vermesine gerek kalmadan da alabilirdi. Ama saha içindeki konsantre... Bıraksa Samet, Altay çok rahat alacaktı. İletişim kopukluğu var. Ama bugünkü maç oyuncu üzerinden değil, tüm oyuncular etkisiz kaldı. Takım olarak iyi değildik. Tüm takım olarak kötü bir durum vardı."

''HİÇBİR ŞEY YAPAMADIK''

Mehmet Demirkol: İnanılmaz bir adam, Gürcüler de hayran kaldı!

Mehmet Demirkol: "Hiçbir şey yapamadık... Herhalde İskoçya'nın Almanya karşısındaki performansından sonraki en çaresiz performanstı. Hocanın attığı zarlar gelmedi. "2-0'dan sonra Cenk'i atmalıydı. Barış'tan kanatta da yararlanabilirsin ki ikinci yarı yararlandın. Cenk de Pepe'yle oynamış, antrenman yapmış; 9 numarayı bilir. Oyun artık 'Arkaya kaçalımdan' çıktı. Pepe'yle dövüşecek bir adama ihtiyaç var. O adam da Cenk... Büyük hata. Unuttu herhalde."

''TAKTİK DİSİPLİNDEN UZAKTIK''

Fatih Terim hangi kanalda yorumculuğa başladı

Fatih Terim: "Topa daha çok sahip olan bir Portekiz ve ona karşı savunma yapan Türkiye. Türkiye bu savunmayı yaparken ne bloklar arasını kapatabildi ne 18 içerisinde adam ve top paylaşımını iyi yapabildi. Daha fazla da gol olabilirdi. Bunu kabul etmek lazım. Ne ofansı ne defansı iyi yapamayan, taktik disiplinden uzak bir Türkiye seyrettik.''

''BEN OLSAM ARDA'YLA BAŞLARDIM!''

Rıdvan Dilmen'den Fenerbahçeli Futbolcular İçin Flaş İddia- Son Dakika Spor Haberleri | NTVSpor

Rıdvan Dilmen: "Montella, Çekya maçını düşünen bir 11 tercih etti. Milli Takım'ın sürekli mücadele eden bir tarafı vardır. Bu bizim özelliğimiz yıllardır. Ama bugün çabuk pes ettik. Teknik heyet bir tek 'Ya bu maçı boşverin' dememiş... Ben olsam Arda Güler'le başlardım. 3-0'da aldı. 4-3 yapacak hali yok çocuğun. Bu olayın duygusal tarafı. Montella açısından bakarsak, Çekya maçını düşünerek, o maçı kazanacak gibi bir takım çıkardı aslında.''

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (21)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
21 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN