Çin'de ilk sırayı Red Bull pilotları kapattı! Formula 1'de Verstappen rüzgarı esmeye devam ediyor...

Çin'de ilk sırayı Red Bull pilotları kapattı! Formula 1'de Verstappen rüzgarı esmeye devam ediyor...

2024 Formula 1 sezonunun 5. yarışı Çin Grand Prix'de sürpriz Sprint Yarışı sıralamalarının ardından asıl yarış için yapılan sıralama bu kez de şaşırtmadı. Sprint Yarışını 13 saniye farkla kazanan Max Verstappen, sıralama turlarındaki performansıyla da Pazar günü yapılacak yarışta ilk sıradan başlamayı garantiledi.

Red Bull hükümdarlığıyla son dönemde pistleri domine eden ve 3 kez dünya şampiyonu olan Max Verstappen, 2024 sezonunun 5. yarışı olan Çin Grand Prix'de ana yarışa ilk sıradan başlayacak isim oldu.

Heyecanı arttırmak için birkaç yıl önce tanıtılan Sprint Yarışları ise bu yıl daha sık görülecek. Sprint Yarışı için yapılan sıralama turlarında, sürpriz etken yağmurun da etkisiyle McLaren pilotu Lando Norris ilk sırayı alırken kendisini de Mercedes pilotu Lewis Hamilton ve Aston Martin pilotu Fernando Alonso takip etmişti.

RED BULL İLK SIRAYI KAPATTI

Sprint Yarışına 4. sıradan başlayan Verstappen, bitiş çizgisi geçildiğinde 13 saniye farkla öndeydi. Ardından Pazar günü olacak, asıl yarış için yapılan sıralama turlarında da sürpriz etkenin kaybolmasıyla beraber beklenen bir sonuç oldu ve Red Bull pilotları Max Verstappen ve Sergio Perez, Aston Martin pilotuna neredeyse 0.5 saniye fark atarak ilk sırayı kapatmış oldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN