Ay-Yıldızlılar ağır yaralı: Türkiye-Portekiz maçından öne çıkanlar

Ay-Yıldızlılar ağır yaralı: Türkiye-Portekiz maçından öne çıkanlar

Türkiye A Milli Takımı, EURO 2024'teki ikinci maçına Portekiz karşısında çıktı. Ay-Yıldızlılar'ın 3-0 yenilgisiyle tamamlanan maçın öne çıkan istatistiklerini sizin için derledik.

Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) heyecanı devam ediyor. Türkiye A Milli Futbol Takımı, F Grubu ikinci hafta maçında Portekiz'e 3-0 mağlup oldu. Milliler, son haftada Çekya ile kozlarını paylaşacak.

MONTELLA'DAN ŞAŞIRTAN TERCİHLER

ÇANAKKALE OLAY - Vincenzo Montella kimdir? A Milli Takım'ın yeni hocası Vincenzo Montella! 3 yıllık sözleşme imzalandı!

Türkiye A Milli Takımı'nda teknik direktör Vincenzo Montella, Gürcistan maçının ilk 11'inde önemli değişikliklere gitti. Kaleci Mert Günok, sakatlığı nedeniyle formayı Altay Bayındır'a kaptırdı. Montella, Mert Müldür'ün yerine Zeki Çelik'i; Arda Güler'in yerine Yunus Akgün'ü tercih etti. Kerem Aktürkoğlu da Gürcistan maçında ilk 11'de sahaya çıkan Kenan Yıldız'dan formayı kaptı.

Portekiz karşısında devre arasına 2-0 geride giden Türkiye, Avrupa Şampiyonası tarihinde kalesinde daha fazla gol gördüğü bir ilk yarı oynamadı. (2; vs İsviçre EURO 2020, vs İspanya EURO 2016)

Talihsiz an: Samet Akaydin'in geri pası ağlarımıza gitti- Son Dakika Spor Haberleri | NTVSpor

Samet Akaydin, Avrupa Şampiyonası tarihinde kendi kalesine ceza sahası dışından gol atan ikinci oyuncu oldu. (Pedri vs Hırvatistan, EURO 2020).

Resim

28. dakikada 2-0 öne geçen Portekiz, Avrupa Şampiyonası tarihinde en hızlı iki farkla öne geçtiği maçı oynadı.

Resim

Türkiye (3) - (2) Portekiz, EURO 2024'te ilk yarısında en fazla sarı kart çıkan maç oldu. Türkiye A Milli Takımı'nda sarı kart gören Abdülkerim Bardakcı, cezalı duruma düştüğü için Çekya karşılaşmasında forma giyemeyecek.

Resim

Avrupa Şampiyonası tarihinin en golcü oyuncusu olan Cristiano Ronaldo (14), Opta'nın turnuvada asist verisine sahip olduğu 1968'den bu yana en fazla gol pası veren isim konumunda (7).

Resim

Avrupa Şampiyonası'nda Portekiz'e rakip olduğu dört maçı da kaybeden A Milli Takım, bu mağlubiyetlerde gol atamadı. Türkiye, EURO 2008'de 3'üncü sırada tamamladığı turnuvanın açılış maçında da Portekiz'e 2-0 kaybetmişti.

Türkiye ile Portekiz arasında oynanan son 7 resmi maç:

Türkiye 0-3 Portekiz
Portekiz 3-1 Türkiye
Portekiz 2-0 Türkiye
Portekiz 2-0 Türkiye
Portekiz 1-0 Türkiye
Türkiye 0-1 Portekiz
Portekiz 5-1 Türkiye

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN