Abdullah Avcı Trabzonspor tarihinin en pahalı ikinci ismi oldu! 45 transfer için 50 milyon euro ödendi

Abdullah Avcı Trabzonspor tarihinin en pahalı ikinci ismi oldu! 45 transfer için 50 milyon euro ödendi

Yarın akşam Rapid Wien'in konuğu olacak Trabzonspor, bir transferde daha mutlu sona ulaştı. Karadeniz ekibi Arseniy Batagov'u 1,83 milyon euro bonservis bedeli karşılığında kadrosuna katarken Abdullah Avcı yönetimindeki 45. transferini gerçekleştirdi. Fırtına, bu 44 transfer için toplamda 50 milyon 734 bin 852 euro ödedi. Avcı, böylece Trabzonspor tarihinin en pahalı ikinci teknik adamı oldu.

FURKAN UZUN

2024-25 sezonuna kötü bir başlangıç yapan Trabzonspor, yarın akşam UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu karşılaşmasında Avusturya ekibi Rapid Wien'in konuğu olacak. Evindeki ilk maçı 1-0 kaybeden bordo-mavili ekip, rakibini elemeyi ve Avrupa Ligi'nde play-off turuna kalmayı amaçlıyor. Trabzon'a turla dönmeyi amaçlayan Karadeniz ekibi, dün akşam bir transferi daha resmen açıklayarak Abdullah Avcı yönetimindeki 45. transferini gerçekleştirdi.

Son olarak Ukrayna ekibi Zorya'da forma giyen 22 yaşındaki savunma oyuncusu Arseniy Batagov'u kadrosuna katan bordo-mavili ekip, Abdullah Avcı'nın takımın başına geçtiği 10 Kasım 2020'den bu yana 45. transferine imza attı.

AVCI İÇİN 50 MİLYON EURO HARCANDI

Fırtına, Avcı dönemindeki 44 transfer için toplamda 50 milyon 734 bin 852 euro bonservis bedeli ödedi. Avcı yönetiminde 7 transfer dönemi geçiren Karadeniz ekibi, söz konusu 44 transfer arasında en yüksek bonservis bedelini 5,12 milyon euro ile Danimarkalı golcü Andreas Cornelius için ödedi.

Trabzonspor'da 7 transfer döneminde 45 oyuncuyu transfer ettiren Abdullah Avcı, Transfermarkt verisine göre; Şenol Güneş'i geride bıraktı ve bordo-mavili ekibin tarihinde en çok harcama yaptığı ikinci teknik adam olarak Ersun Yanal'ın arkasına yerleşti.

Fırtına, Şenol Güneş dönemindeki transferler için toplamda 49 milyon 496 bin euro ödedi. Karadeniz ekibi, üç farklı dönemde takımı çalıştıran Ersun Yanal için ise 54 milyon 235 bin 500 euro bonservis bedeli ödedi.

EN YÜKSEK GELİR GETİREN TEKNİK ADAM: ÜNAL KARAMAN

Karadeniz ekibi, Avcı yönetiminde yapılan oyuncu satışlarından ise 27,24 milyon euro bonservis bedeli elde etti.

Bordo-mavili ekip, Şenol Güneş döneminde yapılan oyuncu satışlarından 28 milyon 54 bin euro gelir elde ederken Ersun Yanal döneminde yapılan oyuncu satışlarından ise 15 milyon 672 bin euroyu kasasına koydu.

Fırtına, 1.5 yıl süren Ünal Karaman döneminde ise oyuncu satışından 36,16 milyon euro gelir elde etti. Karaman, böylece Trabzonspor'a oyuncu satışından en yüksek gelir kazandıran teknik adam olarak tarihe geçti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN