Son dakika! 7 HDP milletvekiline 'Kobani' fezlekesi

Son dakika! 7 HDP milletvekiline 'Kobani' fezlekesi

Son dakika haberi... Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Kobani eylemleri sırasında MYK üyesi olan 7 HDP milletvekili hakkında fezleke düzenleneceğini duyurdu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Kobani eylemleri sırasında MYK üyesi olan 7 HDP milletvekili hakkında fezleke düzenleneceğini duyurdu.

Başsavcılık'tan yapılan yazılı açıklamada, 6-7-8 Ekim 2014'te Türkiye genelinde 'Kobani olayları' olarak bilinen terör amaçlı eylemlerde, terör örgütü PKK/KCK'nın yöneticileri ile örgütün silahlı gençlik, kadın ve şehir yapılanmasının yanı sıra HDP MYK üyeleri ve eş başkanlarınca sosyal medya ile örgütün basın yayın organları üzerinden halkın sokağa çıkıp terör eylemleri gerçekleştirmesi yönünde çok sayıda çağrı yapıldığı anımsatıldı.

"7 İLDE 20 ŞÜPHELİ YAKALANDI"

Bunun üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosunca başlatılan soruşturma kapsamında, Ankara merkezli 7 ilde 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildiği, bunlardan 20'sinin yakalandığı belirtilen açıklamada, yakalanamayan 61 şüphelinin bir kısmının PKK/KCK'nın dağ kadrosunda yer aldıkları, bir kısmının ise yurt dışında olduğunun tespit edildiği aktarıldı.

Bu şüpheliler yönünden tutuklamaya yönelik yakalama emri çıkarılması talebinde bulunulacağı kaydedilen açıklamada, yurt içinde olduğu anlaşılan 1 şüphelinin de yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

"7 MİLLETVEKİLİ HAKKINDA FEZLEKE HAZIRLANACAK"

Açıklamada, olay tarihinde HDP MYK üyesi olan bazı isimlerin bugün milletvekili olduklarına dikkat çekilerek, şu bilgiye yer verildi:

"Halkların Demokratik Partisi milletvekili oldukları anlaşılan 7 kişi hakkında, Anayasa'nın 83. maddesi gereğince aynı soruşturma kapsamında milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılması talebiyle fezleke düzenlenecektir. Ayrıca olay tarihlerinde Halkların Demokratik Partisi MYK üyesi olup da halen başka suçlardan tutuklu/hükümlü olarak kapalı ceza infaz kurumunda bulunan 4 şüpheli hakkında da soruşturma işlemlerine devam edilmektedir."

NE OLMUŞTU?

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 2014'te düzenlenen Kobani eylemler ile ilgili yürüttüğü soruşturma kapsamında 82 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarmıştı.

Bunun üzerine 7 ilde eş zamanlı operasyon başlatılmıştı. Terörle mücadele ekiplerince düzenlenen eş zamanlı operasyonda 20 şüpheli gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınanlar arasında eski milletvekili ve HDP'li Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, eski HDP milletvekilleri Ayla Akat Ata, Sırrı Süreyya Önder, Altan Tan, Nazmi Gür, Emine Beyza Üstün, Emine Ayna, MYK üyesi Alp Altınörs ile mevcut ve eski HDP yöneticilerinin bulunduğu belirtildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN