Zonguldak'ta madende göçük: 1 işçi hayatını kaybetti

Zonguldak'ta TTK Gelik Müessesesi'ne bağlı maden ocağında meydana gelen göçükte 2 işçi mahsur kaldı. Mahsur kalan işçilerden birinin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken diğer işçi hayatını kaybetti.

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Gelik Müessesesi'ne bağlı maden ocağında göçük meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre, arın (kazı yeri) kayması sonucu madende çalışan Tevfik Soy ve Harun Kara göçük altında kaldı.

Göçük altında kalan işçileri kurtarmak için mesai arkadaşları aralıksız çalışırken ihbar üzerine TTK tahlisiye ekibi bölgeye sevk edildi.

İŞÇİLERDEN BİRİ ÖLDÜ, DİĞERİ YARALI

Hafif yaralı olan Harun Kara, ağır yaralı haldeki mesai arkadaşı Tevfik Soy'un kurtarma çalışmalarına yardım etti. İki işçi daha sonra TTK Tahlisiye ekiplerinin çalışmasıyla yüzeye çıkarıldı.

İşçiler, sağlık ekibinin ilk müdahalesi sonrası ambulanslarla Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Tevfik Soy, hastanedeki tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Soy'un evli ve 2 çocuk babası olduğu öğrenildi. Hafif yaralı olan Harun Kara'nın ise bekar olduğu belirtilirken, tedbir amaçlı hastaneye götürüldüğü öğrenildi

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN