Türkiye'nin havası temiz tek şehri belli oldu

Türkiye'nin havası temiz tek şehri belli oldu

Temiz Hava Hakkı Platformu'nun (THHP) her yıl büyük dikkatle takip edilen "Kara Rapor"unun 2024 yılına ait sonuçları açıklandı. Ülkemizin hava kalitesiyle ilgili çarpıcı bir gerçeği ortaya koyan raporda, Türkiye'de havası temiz olarak nitelendirilebilecek tek ilin Sinop olduğu belirtildi.

Türkiye'nin hava kirliliğiyle mücadelesinde önemli bir kilometre taşını oluşturan Temiz Hava Hakkı Platformu'nun (THHP) hazırladığı "Kara Rapor 2024" yayınlandı. Rapora göre, ülkemizde havası temiz olarak kabul edilebilecek tek il, Karadeniz'in incisi Sinop oldu.

Ancak, Sinop’taki üç istasyondan yalnızca ikisinde yeterli veri bulunması ve il merkezindeki istasyonun eksik veri nedeniyle hesaplamaya dahil edilmemesi, bu sonucun Sinop’u tam olarak temsil etmediğini gösterdiği ifade edildi.

Yeterli veri bulunan istasyonlardan birinin kırsal arka plan istasyonu olması, PM10 ortalamasını daha da düşürdüğü belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN