Sobalar yakıldı, kış telaşı başladı! Mevsimin ilk karı o ilimize düştü, beyazlara büründü

Sobalar yakıldı, kış telaşı başladı! Mevsimin ilk karı o ilimize düştü, beyazlara büründü

Sobalar yakıldı, kış telaşı Eylül ayında başladı! Mevsimin ilk karı o ilimize düştü! Beyazlara bürünen o ilimizde eşsiz görüntüler ortaya çıktı...

Erzincan'da, 3 bin 549 metre yüksekliğindeki Keşiş Dağı'nın zirve noktası Esence’ye ve Munzur Dağları'nın yüksek kesimlerine mevsimin ilk karı düştü. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 3 ila 5 derece altında seyrettiği kentte, yüksek kesimler beyaza büründü.

Esence’nin karla kaplanmış zirvesi ve Munzur Dağları'nın karlı görüntüsü, kent merkezinden de net bir şekilde gözlemlenebiliyor. Bu durum, yüksek kesimlerdeki köylerde kış hazırlıklarını da hızlandırdı; sobalar yakılmaya başlandı.

METEOROLOJİDEN UYARI GELDİ

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, bölge genelinde bugün hava parçalı ve çok bulutlu geçecek. Aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların da beklendiği bölgede, hava sıcaklıkları mevsim normallerinin altında kalacak. Rüzgar ise güney yönlerinden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN