Sinop’ta denize girme yasağı

Sinop’ta denize girme yasağı

Sinop'ta olumsuz hava şartları nedeniyle bazı bölgelerde bugün denize girmek yasaklandı.

Sinop Valiliği, olumsuz hava şartları nedeniyle bazı bölgelerde denize girmenin yasaklandığını duyurdu. Kentin kuzey kesimlerinde etkili olan fırtına ve yüksek dalga boyları sebebiyle, vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla bu kararın alındığı belirtildi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, özellikle Sarıkum, İnceburun, Hamsilos, Akliman, Kumkapı ve Adabaşı bölgelerinde denize girmek yasaklandı. Açıklamada, “Sarıkum, İnceburun, Hamsilos, Akliman, Kumkapı ve Adabaşı'na kadar olan bölgelerde dalga boyunun 1 ile 1,5 metre arasında, rüzgâr hızının ise kuzeybatı ve batı kuzeybatı yönlerden 40-45 km/saat hızında fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir” denildi.

BUGÜNDEN İTİBAREN GEÇERLİ

Kararın, 5 Temmuz Cuma günü itibarıyla yürürlüğe girdiği ve vatandaşların can ve mal emniyetini sağlamak amacıyla alındığı vurgulandı. Denize girme yasağına uyulup uyulmadığının denetimlerinin ise Emniyet, Jandarma ve Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yapılacağı ifade edildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN