Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Er'den borç açıklaması

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Er'den borç açıklaması

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin yeni başkanı Sami Er, belediyenin mali durumu ve basında çıkan haberlerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, göreve geldikten sonra belediyenin finansal durumuna dair meclis toplantısında yaptığı açıklamaların medyada yanlış yansıtıldığını belirterek, konuya açıklık getirmek amacıyla yeni bir basın açıklaması yayınladı. Başkan Er, açıklamasında, belediyenin borç durumunun gerçekçi bir şekilde ele alınmasını ve gereksiz polemiklere yer verilmemesini istedi.

Başkan Sami Er, 16 Nisan 2024 tarihli Malatya Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı'nda, belediyenin mali durumu hakkında bilgi vermişti. Er'in, belediyenin borcunun 17 milyar TL olduğunu ve önceki dönemden kalan borçlar nedeniyle maaş ödemelerinin kredi kullanılarak yapıldığını belirttiği bu toplantı, basında farklı yorumlara sebep oldu.

'SÖZLERİM YANLIŞ ANLAŞILDI'

Başkan Er, medyada yer alan 'Başkan maaşları kredi çekerek ödedi' şeklindeki ifadelerin gerçeği yansıtmadığını ve konuşmasının yanlış aktarıldığını ifade etti. Açıklamasında, borçların ve maaş ödemelerinin önceki dönemden kalan kredilerle yapıldığını, bu durumun meclis tutanaklarında açıkça yer aldığını vurguladı.

Er, meclis toplantısında açıklanan borç miktarının önceki dönem yetkilileri tarafından ıslak imzalı ve mühürlenmiş belgelerle sunulduğunu belirtti. Ayrıca, konunun asıl bağlamından saptırılmaya çalışıldığını ve algı operasyonları yapıldığını söyledi.

DEPREM BÖLGESİNDEKİ ÇALIŞMALARA VURGU

Malatya'nın deprem bölgesinde yer alması nedeniyle, başkanın asıl odaklandığı konunun şehrin toparlanması ve kalkınması olduğunu belirtti. Er, gereksiz tartışmaların enerji kaybına neden olduğunu ve tüm çabalarının Malatya'nın ayağa kalkmasına yönelik olduğunu ifade etti.

Başkan Sami Er, hemşehrilerini her zaman şeffaflıkla bilgilendirmeye devam edeceğini ve Malatya'yı gereksiz ve kısır tartışmalardan uzak tutacaklarını vurguladı. Açıklamasını, tüm gayret ve çabalarının Malatya'nın huzura kavuşması için olduğunu belirterek sonlandırdı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN