Kırklareli'nde kuvvetli sağanak uyarısı: Vatandaşlar sel ve yıldırım risklerine karşı dikkatli olmalı

Kırklareli'nde kuvvetli sağanak uyarısı: Vatandaşlar sel ve yıldırım risklerine karşı dikkatli olmalı

Kırklareli'nin doğu bölgelerinde bu akşam saatlerinden itibaren gök gürültülü sağanak yağışların etkili olması bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, sağanağın yerel olarak kuvvetli olacağını belirtti.

Kırklareli'nin doğu bölgelerinde bu akşam saatlerinden itibaren etkisini artıracak gök gürültülü sağanak yağışlar için Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden uyarı geldi. Sağanağın yerel olarak kuvvetli olacağı öngörülürken, olumsuz hava koşullarının çeşitli riskler taşıdığı belirtiliyor. Özellikle sel ve su baskınlarına karşı tedbirli olunması önem taşıyor.

Şiddetli yağışlar, yol güvenliğini de tehlikeye atabilir. Vatandaşların, ulaşımda aksamalara yol açabilecek su birikintilerinden ve heyelanlardan kaçınmaları gerektiği vurgulanıyor. Ayrıca, yıldırım düşme riskine karşı açık alanlardan uzak durulması öneriliyor.

METEOROLOJİ TAHMİNLERİNE GÖRE

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan tahmine göre, Kırklareli'nin doğu ilçelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanağın 2 saatlik periyotta yerel kuvvetli olacağı öngörülüyor.

Sel, su baskını, yıldırım, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN