İzmir'de telefon dolandırıcılığı skandalı: Tam 1 milyon lira dolandırdı! Şüpheli 4 kişi tutuklandı

İzmir'de telefon dolandırıcılığı skandalı: Tam 1 milyon lira dolandırdı! Şüpheli 4 kişi tutuklandı

İzmir'de, telefonla irtibat kurdukları kadını "FETÖ/PDY terör örgütüyle ilişkilendikleri" iddiasıyla kandırıp 1 milyon lira dolandıran 4 şüpheli polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

İzmir'de gerçekleşen olayda, telefonla aradıkları kadını "mali suçlarla ilişkilendikleri" bahanesiyle kandıran ve 1 milyon lira dolandıran 4 şüpheli, polis ekipleri tarafından kıskıvrak yakalandı. Dolandırıldığını anlayan mağdurun şikayeti üzerine harekete geçen polisler, Seferihisar ve Güzelbahçe ilçelerindeki operasyonlarında şüphelilerden 2'sini kaçarken, diğer 2'sini ise evlerinde gözaltına aldı.

ÇIKARILDIKLARI MAHKEME TARAFINDAN TUTUKLANDI

Seferihisar ilçesinde telefonla aradıkları kadını kendilerini polis, savcı olarak tanıtan şüpheliler, "Adınız ve banka hesabınız FETÖ/PDY terör örgütüne karıştı" diyerek kandırarak 1 milyon lirasını dolandırdı.

667d507aef1d8bfe8447cc0d.webp

Kısa süre sonra dolandırıldığını anlayan kadının şikayeti üzerine İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği, Seferihisar İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Güzelbahçe İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri harekete geçti.

Polis, yaptığı çalışmada dolandırıcılığın, mağdur kişinin evine 24 Haziran'da gelen 4 kişi tarafından gerçekleştirildiğini belirledi. Şüphelilerden 2'si olaydan yarım saat sonra kaçtıkları otomobille Güzelbahçe ilçesinde, diğer 2 şüpheli de ertesi gün evlerinde yakalandı.

667d507aef1d8bfe8447cc03.webp

Gözaltına alınan şüpheliler T.Y., Y.G., A.A. ve U.C.'nin evlerindeki aramalarda ruhsatsız 2 pompalı tüfek ele geçirildi. Polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN