İstanbullular istedi İBB yaptı! Kadıköy rıhtımdaki otobüs durağı kalkıyor: Yerine dev tramvay hattı geliyor

İstanbullular istedi İBB yaptı! Kadıköy rıhtımdaki otobüs durağı kalkıyor: Yerine dev tramvay hattı geliyor

İstanbul’da yaşayan milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren yeni bir gelişme yaşandı. Trafikte yaşanan kalabalığa ve toplu taşıma sorunlarına resmen neşter vurulacak. İşte detaylar…

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İstanbulluların talebi üzerine Kadıköy Rıhtım’da önemli bir değişikliğe imza atıyor. Kadıköy’deki otobüs durakları kalkıyor, yerine yaya öncelikli dev bir tramvay hattı geliyor. İBB’nin başlattığı Üsküdar-Kadıköy-Maltepe tramvay hattı projesi için ÇED süreci başladı. Toplam 21 kilometrelik hat, 3 yıl içinde tamamlanarak 2027'de hizmete girecek.

whatsapp-gorsel-2024-10-20-saat-13-50-02-7c3a171f-001.jpg

YAYA ÖNCELİKLİ ALANLAR VE ULAŞIM KOLAYLIĞI

Kadıköy Rıhtım'daki otobüs duraklarının kaldırılması, bölgenin trafiğini büyük ölçüde rahatlatacak ve yayalara daha fazla alan sağlayacak. Yeni tramvay hattı, Üsküdar, Kadıköy ve Maltepe arasında kesintisiz ulaşım imkanı sunacak. Bu hat, İstanbul’un yoğun trafiğinde nefes aldırmayı hedeflerken, çevre dostu ulaşım seçeneklerine yönelimi de artıracak.

Proje tamamlandığında Kadıköy Rıhtım tamamen tramvayla bütünleşecek, otobüs duraklarının yerine yeşil alanlar ve geniş yaya yolları yapılacak. Proje, İstanbul’un tarihi merkezlerinden biri olan Kadıköy’ün çehresini değiştirirken, toplu taşıma konusunda da önemli bir adım atılmış olacak.

whatsapp-gorsel-2024-10-20-saat-13-50-03-73538b5a-001.jpg

2027'DE HİZMETE GİRECEK

Üç yıl içinde tamamlanması planlanan Üsküdar-Kadıköy-Maltepe tramvay hattı, bölgenin toplu taşıma ağını güçlendirecek. 21 kilometrelik bu hat, binlerce İstanbullunun günlük ulaşımını kolaylaştıracak. ÇED sürecinin başlamasıyla birlikte proje hız kazanırken, İstanbullular tramvay hattının tamamlanmasını dört gözle bekliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN