İstanbul Boğazı'nda gemi kazası: İki yük gemisi çarpıştı

İstanbul Boğazı'nda Üsküdar önlerinde meydana gelen kazada, birbirine sürten iki yük gemisinde hasar oluştu. Kıyı Emniyeti ekipleri, durumu kontrol altına almak için hızla müdahale etti.

İstanbul Boğazı'nda yaşanan bir kaza, deniz trafiğini olumsuz etkiledi. Üsküdar önlerinde seyreden iki yük gemisi, dümeni kilitlenen bir geminin kontrolünü kaybetmesi sonucu çarpıştı. Olayın ardından Kıyı Emniyeti ekipleri hemen devreye girerek durumu kontrol altına almak için harekete geçti. Kazada oluşan hasarın boyutları ve olası çevresel etkileri üzerinde çalışmalar sürüyor.

İstanbul Boğazı, sabah saatlerinde meydana gelen bir kaza ile sarsıldı. Batum'dan Suudi Arabistan'a giden 80 metre uzunluğundaki AYED 1 isimli kuru yük gemisi, İspanya'dan Batum'a giden 180 metre uzunluğundaki BUNUN ACE isimli dökme yük gemisi ile Üsküdar önlerinde çarpıştı.

KIYI EMNİYETİ EKİPLERİ OLAYA MÜDAHALE ETTİ

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait KURTARMA-2, KURTARMA-5 ve MEHMETÇİK römorkörleri ile KEGM-4 hızlı tahlisiye botu, kazanın yaşandığı bölgeye yönlendirildi. Ekipler, hasar gören gemilerin güvenli bir şekilde kontrol altına alınması için yoğun bir çalışma başlattı.

Kaza sonrası hasar gören gemilerin, Ahırkapı Demir Bölgesi'ne çekileceği bilgisi edinildi. Gemi sahipleri ve sigorta şirketleri, hasarın boyutunu belirlemek için incelemelere başladı. Bölgedeki deniz trafiği ise, olayın ardından geçici olarak durduruldu.

OLAYIN NEDENLERİ ARAŞTIRILIYOR

Yetkililer, kazanın nedenlerini araştırmak üzere çalışma başlattı. Gemi kaptanları ve mürettebatı ile görüşmeler yapılarak olayın seyri hakkında bilgi toplanıyor. Denizcilik otoriteleri, benzer kazaların yaşanmaması için gerekli tedbirleri almak üzere harekete geçti.

CAN KURTARMA BOTU BÖLGEYE YÖNLENDİRİLDİ

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne ait KURTARMA-2, KURTARMA-5 ve MEHMETÇİK römorkörleri ile KEGM-4 hızlı tahlisiye (can kurtarma) botu bölgeye yönlendirildi.

Olayda ölü ya da yaralı olmadığı öğrenilirken kazada hasar oluşan gemilerin Ahırkapı Demir Bölgesi'ne çekileceği öğrenildi.

"GEMİLER, AHIRKAPI DEMİR BÖLGESİ'NE ÇEKİLECEK"

Kazanın ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından yapılan açıklamada, "Batum'dan Suudi Arabistan'a seyreden 80 metre boyundaki AYED 1 isimli kuru yük gemisi ile İspanya'dan Batum'a seyreden 180 metre boyundaki BUNUN ACE isimli dökme yük gemisinin Üsküdar önlerinde birbirine sürtmesi nedeniyle Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğümüze ait KURTARMA-2, KURTARMA-5 ve MEHMETÇİK Römorkörlerimiz ile KEGM-4 hızlı tahlisiye (can kurtarma) botumuz olay yerine ivedilikle yönlendirilmiştir.

"SADECE MADDİ HASAR MEYDANA GELDİ"

Gemiler, Ahırkapı Demir Bölgesi'ne çekilecektir. Meydana gelen olayda, gemilerde sadece maddi hasar meydana gelmiş olup olay takip edilmektedir. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne bağlı Kurtarma-2, Kurtarma-5 ve Mehmetçik Römorkörleri ile KEGM-4 hızlı tahlisiye botu olay yerine sevk edildi. Gemilerin Ahırkapı Demir Bölgesi'ne çekileceği öğrenildi" ifadeleri kullanıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN