Bolu'nun dört aylık suyu kaldı! Barajlar alam veriyor

Bolu'nun dört aylık suyu kaldı! Barajlar alam veriyor

Bolu'nun içme suyu ihtiyacını karşılayan Gölköy Baraj Gölü'nde su seviyesi yüzde 30'un altına düştü. Gölde kentin yaklaşık 4 aylık içme suyu kaldığı bildirildi.

Bolu’da bulunan baraj gölünde su seviyesi, artan sıcaklıklar ve kuraklık nedeniyle kritik seviyelere geriledi. Ocak ayında kar erimeleri ve sağanak yağışlar sonucu yüzde 100 doluluğa ulaşan baraj, temmuz ayında yüzde 68 seviyesine düştü. Çiftçilerin sulama ihtiyacını karşılamak için yapılan su kullanımlarıyla birlikte bu oran, Ağustos ayı sonunda yüzde 35'e kadar geriledi. Eylül itibarıyla ise göldeki su seviyesi yüzde 30'un altına düştü.

Bolu'nun içme suyunun karşılandığı baraj alarm veriyor - 7

Bolu’nun içme suyu ihtiyacını karşılayan barajda kalan suyun, kentin yaklaşık 4 aylık ihtiyacını karşılayabileceği belirtilirken, yetkililer durumun ciddiyetine dikkat çekti. Özellikle bu yıl yaşanan kuraklık ve su tüketimi, su kaynaklarının yönetimini bir kez daha gündeme getirdi. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve yağışların beklenen seviyede olmaması, Bolu’nun su rezervlerini olumsuz etkiledi.

Bolu'nun içme suyunun karşılandığı baraj alarm veriyor - 6

Baraj gölünde su seviyesinin düşmesiyle birlikte, daha önce suyla kaplı alanlarda toprak yüzeyinin görünmesiyle gölde küçük adacıklar oluştu. Göl kenarındaki bu yeni oluşan alanlar, amatör balıkçıların uğrak noktası haline geldi. Ancak uzmanlar, göl seviyesinin bu şekilde devam etmesi durumunda ekosistem üzerinde olumsuz etkiler yaratabileceği konusunda uyarıda bulunuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN