Başkan Yetişkin SGK borçlarıyla ilgili konuştu:“Efeler Belediyesi büyük ve güçlü bir belediye”

Başkan Yetişkin SGK borçlarıyla ilgili konuştu:“Efeler Belediyesi büyük ve güçlü bir belediye”

Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin, belediyenin Ağustos ayı meclis toplantısı ilk oturumunun ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Başkan Yetişkin, belediyelerin büyük bir borç yükü altında olduğunu ifade ederek, “SGK borçları bir kamu alacağı ve belediye de kamu hizmeti görüyor. Kamu alacağından ötürü icra işlemlerinin başlatılması, belediyelerin hizmet etmesini engellemek amacıyla yapıldığı konusunda büyük bir şüphe uyandırıyor” dedi.

“ESAS ÖNCELİĞİMİZ VATANDAŞLARIMIZA HİZMET ETMEK”

“Bizim esas önceliğimiz vatandaşlarımıza hizmet etmek” diyen Başkan Anıl Yetişkin, “SGK borçlarını bir şekilde öderiz. Efeler Belediyesi, büyük ve güçlü bir belediye. Ancak tabii ki bir borcumuz var ve bu mümkün bir durum. Yine de kamunun, başka bir kamu hizmeti gören bir kuruma karşı yaptığı bu tavrı anlamak mümkün değil. Her belediyenin SGK’ya kısmen de olsa bir borcu vardır mutlaka. Diğer belediyelerin borçlarını da takip edeceğiz. SGK, o belediyelere karşı nasıl tavır alacak. Göreceğiz” dedi.

BAŞKAN YETİŞKİN SGK BORÇLARIYLA İLGİLİ KONUŞTU

Efeler Belediyesi’nin borçlarıyla ilgili konuşan Başkan Yetişkin,

“Efeler Belediyesi’nin ve belediyeye ait şirketlerin, bugünkü rakamlarla, toplamda yaklaşık 308 milyon TL bir SGK borcu var. Belediyemizin doğrudan bir borcu yok aslında, borç belediyemize ait şirketlerin. Bugün, 86 milyon liralık borç için icra takibi başlatıldı” diye konuştu.

“VERGİ DAİRESİ DE E-HACİZ UYGULUYOR”

Vergi dairesiyle de görüşmelerinin devam ettiğini belirten Başkan Yetişkin, “SGK gibi vergi dairesi de e-haciz uyguluyor. Borçlarımıza karşılık belediyemizin taşınmazlarını vergi dairesine ipotek veriyoruz. Borçlarımızı da bu teminatlarımızı göstererek yapılandırmaya çalışıyoruz. Bize 15 günlük bir yasal süre tanındı. Bu süre içinde en azından 23 milyon lirasını ödememizi istiyorlar. Bizim açımızdan bu çok mümkün görünmüyor, ama görüşmeye devam edeceğiz. Ancak, icra işlemlerinin devam edeceği ve haciz işlemlerine de devam edilebileceği zaten hepinizin malumu” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN