Avcılar ve Beykoz'da oturanlara İBB'den müjde! Meclis'ten geçti gözünüz aydın

Avcılar ve Beykoz'da oturanlara İBB'den müjde! Meclis'ten geçti gözünüz aydın

Avcılar ve Beykoz'da oturanlara İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından müjde verildi! Meclisten geçti, gözünüz aydın...

TUNACAN ATALAY

İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Avcılar ve Beykoz ilçelerinde iki önemli bölgenin Nazım İmar Planları, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi tarafından onaylandı. Avcılar Firüzköy ve Beykoz Geri görünüm ve Etkilenme Bölgesi 1. Etap’a ilişkin planlar, İBB Meclisi'nin kararıyla yakında askıya çıkacak.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gürkan Akgün, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, “Avcılar ilçesi Firüzköy Mahallesi ve çevresine ilişkin 1/5000 ölçekli revizyon nazım imar planı İBB Meclisi’nde onaylandı” ve “Beykoz ilçesi Gerigörünüm ve Etkilenme Bölgelerine ilişkin (1. Etap) 1/5000 ölçekli koruma amaçlı revizyon nazım imar planı İBB Meclisi’nde onaylandı” ifadelerine yer verdi. Bu planların kısa süre içinde askıya çıkacağını belirten Akgün, vatandaşların bu planları http://planaski.ibb.gov.tr adresinden takip edebileceklerini de ekledi.

AVCILAR FİRÜZKÖY MAHALLESİ

img-20240612-wa0006.jpg

Avcılar Firüzköy Mahallesi ve çevresini kapsayan 1/5000 ölçekli revizyon nazım imar planı, bölgedeki yapılaşmanın düzenlenmesi ve kentsel dönüşüm çalışmalarının sağlıklı bir şekilde yürütülmesi amacıyla hazırlandı. Bu plan, bölgenin mevcut yapı stoğunun yenilenmesini, altyapı ve üstyapı çalışmalarının modernizasyonunu hedefliyor.

BEYKOZ GERİ GÖRÜNÜM VE ETKİLENME BÖLGESİ

img-20240612-wa0007.jpg

Beykoz ilçesinde yer alan Gerigörünüm ve Etkilenme Bölgesi’nin 1. Etap planı ise, koruma amaçlı revizyon nazım imar planı olarak hazırlandı. Bu plan, bölgenin doğal ve tarihi dokusunu koruyarak modern kentsel dönüşüm çalışmalarının gerçekleştirilmesini öngörüyor. Çiğdem, İncirköy, Gümüşsuyu, Soğuksu, Acarlar ve Çubuklu mahallelerini kapsayan bu plan, bölgenin sürdürülebilir bir şekilde gelişimini sağlamayı amaçlıyor.

Onaylanan bu planlar, kısa süre içinde askıya çıkacak ve vatandaşların görüş ve önerilerine açılacak. İBB yetkilileri, vatandaşların bu süreçte katkı sağlamalarının önemli olduğunu belirtiyor. Planlarla ilgili detaylı bilgi ve itiraz süreçleri, http://planaski.ibb.gov.tr adresi üzerinden takip edilebilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN