Alternatif ürün olarak ekildi, 500 çiftçi üretti! Hasadı başladı, herkes yemeklere bol bol koyacak

Alternatif ürün olarak ekildi, 500 çiftçi üretti! Hasadı başladı, herkes yemeklere bol bol koyacak

Osmaniye'nin verimli topraklarında yetiştirilen ürünler Türkiye'nin dört bir yanına gönderiliyor. Alternatif tarım ürünü olarak ekimi yapıldı, 500 çiftçi tarafından üretildi. Herkes sofralarda bolca yer verecek.

Osmaniye'de alternatif tarım ürünü olarak ekimi gerçekleştirilen yağlık ayçiçek yağında hasat dönemi başladı. Çukurova'nın en önemli merkezlerinden biri olarak yer alan Osmaniye'de 91 dekarlık alanda gerçekleştirilen ekim işlemi yüzleri güldürdü. Osmaniye İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen hasat etkinliğine katılan Vali Erdinç Yılmaz, kentte gerçekleştiğinden ilk hasatta biçerdöverin başına geçti.

OSMANİYE'NİN ALTERNATİF ÜRÜNÜ

Osmaniye'de pek çok farklı ürün yetiştirilirken ayçiçek yağı üretimi de alternatif olarak yapılmaya devam ediyor. Türkiye'de ayçiçek yağı üretiminde 18 sırada yer alan Osmaniye, yeni hasat sürecine hızlı başlangıç yaptı. Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, Osmaniye'de yaklaşık 91 hektar alanda yaklaşık 33 bin ton ayçiçek yağı üretim hedefi bulunduğunu söyledi.

OSMANİYEDE YAĞLIK AYÇİÇEĞİ HASADI DEVAM EDİYOR.

Vali Yılmaz, “Türkiye'de ayçiçeği üretiminde Osmaniye olarak 18. sıradayız. Ayçiçeği Osmaniye'mizde buğdaya alternatif olarak üretilmektedir. Ayçiçeğinin üretimine bakanlığımızca da ciddi anlamda destek sağlanmaktadır. 500 çiftçimize 2 bin 825 kilogram ayçiçeği tohumu dağıtımı gerçekleştirildi. Bunun yüzde 75'i hibe olarak bakanlığımız tarafından çiftçilerimize verildi. Bugün de burada çiftçilerimiz de ayçiçeği hasadına katıldık. Hasadımızın bereketle hayırlı olmasını diliyorum'' şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN