Tatlı kriziyle başa çıkamayanlar bir de bunu deneyin! Bu 8 yöntem sayesinde krizinizden eser kalmayacak…

Tatlı kriziyle başa çıkamayanlar bir de bunu deneyin! Bu 8 yöntem sayesinde krizinizden eser kalmayacak…

Tatlı kriziyle başa çıkamadığınızı düşünüyorsanız günlük hayatınızda uygulayabileceğiniz bazı yöntemler ile bu sorunu aşabilirsiniz. Bu 8 yöntem sayesinde krizlerinden eser kalmayacak. İşte detaylar…

Diyet yapanların ya da sağlıklı beslenmeyi tercih edenlerin hayatından çıkarması gereken ilk besin şekerdir. Bu kapsamda kişilerin günlük hayatta tatlı krizleriyle başa çıkması oldukça önemli bir konudur. Aksi halde kontrolsüz tüketilen şeker hem kilo almaya neden olurken hem de sağlıksız bir yaşamın kapılarını açıyor. Peki, tatlı krizlerinin önüne geçmek için neler yapılabilir? Acıbadem Altunizade Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Beyza Nur Erdoğan, tatlı krizini yenmenin 8 yolunu anlattı.

yeni-proje-1-006.jpg

SAĞLIK SORUNLARININ BELİRTİSİ OLABİLİR

Beslenme ve Diyet Uzmanı Beyza Nur Erdoğan, “Tatlı isteği bazen henüz tanı almadığımız diyabet hastalığının ilk belirtilerinden de olabilir. Bu nedenle düzenli kan testi yaptırmak; vücudumuzdaki hastalıkları öğrenmek ya da eksikliğini yaşadığımız vitamin ve mineral eksikliklerini saptamak açısından çok kıymetlidir. Eğer tatlı isteğinin altında ciddi bir sağlık sorunu yatmıyorsa günlük yaşam alışkanlıklarınızda bazı basit ama etkili değişiklikler yaparak tatlı krizini önleyebilirsiniz” dedi.

yeni-proje-2-005.jpg

TATLI KRİZLERİNDEN KURTULMANIN 8 YOLU

Tatlı krizlerinin önüne geçebilmek için 8 püf noktadan bahseden uzman isim, şunları sıraladı:

  1. "MEYVE İLE TATLANDIRACAĞINIZ YOĞURT/SÜT TÜKETİN"

"Canınız tatlı çektiğinde mevsim meyvesi ile tatlandıracağınız bir kase yoğurt tercih edin. Bu karışım hem tatlı isteğinizi giderecek hem de kan şekerinizin aniden yükselmesini ve sindirim sürelerini uzatarak daha hızlı acıkmanızı önleyecektir.

  1. "MUTLAKA ARA ÖĞÜN YAPIN"

Uzun süreli açlıklarda kan şekeri düşer ve bu vücutta tatlı isteği şeklinde algılanabilir. Bu nedenle beslenmenize ara öğün ekleyerek kan şekeri dengesini sağlayabilir ve canınızın tatlı çekmesini engelleyebilirsiniz.

  1. "YETERİNCE SU İÇMEYİ İHMAL ETMEYİN"

Beyinde susama ve acıkma aynı yerden kontrol edilir. Bu nedenle bazen susuzluk hissi, açlık veya tatlı isteğiyle karıştırılabilir. Su tüketimini yeterli miktarda yapmak gereksiz kalori alımının da önüne geçmek için en sağlıklı yöntemdir.

yeni-proje-3-003.jpg

  1. "BASİT KARBONHİDRATTAN UZAKLAŞIN"

Beslenmenizde glisemik indeksleri düşük olan beyaz un ve şeker gibi basit karbonhidratlar yerine kompleks karbonhidratlara yer vererek kan şekerinizin daha yavaş yükselmesini destekleyebilirsiniz. Tam buğday, sebze, kurubaklagiller gibi kompleks karbonhidratlar kan şekerinizin daha yavaş yükselmesine yardımcı olurken tatlı isteklerini de engeller.

  1. "YETERLİ VE KALİTELİ UYUYUN"

Yapılan çalışmalar 5 saat ve daha az uyumayı şekerli içecek tüketimiyle ilişkili buluyor. Çünkü uykusuz kalınca günlük enerjimiz düşüyor ve onu toplamak için sürekli atıştırmalık tüketiyoruz. Tatlı isteği ya da atıştırma yanılgısına düşmemek için uykunuzu aldığınıza, yeterli ve kaliteli uyuduğunuza emin olun.

yeni-proje-4-002.jpg

  1. "POSALI BESİNLER TÜKETİN"

Besinlerde yer alan posa (lif) midenin boşalmasını geciktirerek daha uzun süre tok kalmayı sağlar. Kan şekerinin ani yükselmelerini de engelleyerek hep aynı seviyelerde olmasını ve tatlı isteğini engellemeye yardımcı olur.

  1. "ÇAY VE KAHVE YERİNE BİTKİ ÇAYINI TERCİH EDİN"

Çay ve kahve gibi alışkanlıklar tatlı atıştırmalıkları hatırlatır. Herhangi bir mide, bağırsak, böbrek veya tansiyon hastalığınız yoksa çay ve kahve yerine günde bir fincan kadar bitki çayı (içine tarçın kabuğu, karanfil katarak) tüketerek tatlı isteğini bastırabiliriz.

  1. "DÜZENLİ SAĞLIK KONTROLÜNÜZÜ YAPTIRIN"

Tatlı isteği bazen henüz tanı almadığımız diyabet hastalığının ilk belirtilerinden de olabilir. Bu nedenle düzenli kan testi yaptırmak; vücudumuzdaki hastalıkları öğrenmek ya da eksikliğini yaşadığımız vitamin ve mineral eksikliklerini saptamak açısından çok kıymetlidir.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN