Mandalina mı portakal mı daha faydalı? Grip olanlar bunu tüketsin, 2 katı fazla çıktı

Mandalina mı portakal mı daha faydalı? Grip olanlar bunu tüketsin, 2 katı fazla çıktı

Soğuk algınlığı ve grip vakalarına en iyi gelen doğal ilaç c vitaminidir. C vitaminini içerisinde bolca barındıran meyveler ise mandalina ve portakal olarak karşımıza çıkıyor. Peki, bu iki meyveden hangisi daha faydalı? Mandalina mı portakal mı? İşte, faydası 2 katı fazla çıkan o meyve…

Sonbahar ayları, soğuk algınlığı ve grip vakalarının en yoğun görüldüğü dönemlerden biridir. Bu mevsimde bol miktarda bulunan narenciye meyveleri, bağışıklık sistemini güçlendirerek gripten korunmamıza yardımcı olur. Peki, mandalina mı yoksa portakal mı grip için daha faydalıdır? Gelin bu konuda daha yakından bakalım.

C VİTAMİNİ VE BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ

C vitamini, soğuk algınlığını önlemede kesin bir kanıt sunmasa da, araştırmalar bu vitaminin hastalıktan önce düzenli olarak tüketildiğinde soğuk algınlığı süresini kısalttığını göstermektedir.

PORTAKALIN AVANTAJLARI

Portakal, C vitamini açısından oldukça zengin bir meyvedir. Bir orta boy portakal, günlük C vitamini ihtiyacınızın yüzde 100'ünden fazlasını karşılar. Ayrıca, portakalın şeker oranı mandalinaya göre daha düşüktür. Bu da onu tatlı ihtiyacını karşılamak isteyenler için ideal kılar.

MANDALİNANIN FAYDALARI

Mandalina ise A vitamini yönünden zengin olup, göz sağlığına iyi gelir. Yemesi pratik olan mandalina, ¼ su bardağı meyve suyuna eşdeğer bir miktarda besin sağlar. Mandalina, portakaldan daha az C vitamini içermesine rağmen, A vitamini açısından zengin olmasıyla dikkat çeker.

grip-icin-portakal-mi-mandalina-mi-daha-faydali.jpg

HANGİ MEYVE DAHA İYİ?

Genel olarak, grip için C vitamini alımı önemlidir. Bu bağlamda, portakal, C vitamini açısından daha fazla fayda sağlarken, mandalina A vitamini ile destekleyici bir rol oynar. İkisinin de sağlık açısından kendine has avantajları vardır.

GRİPTEN KORUNMA İÇİN ÖNERİLER

Gripten korunmak için sadece narenciye tüketmek yeterli değildir. İşte gribe karşı alabileceğiniz bazı önlemler:

  • Ellerinizi yıkayın.
  • Mevsimsel grip aşısını yaptırın.
  • Öksürürken ve hapşırırken dirseğinizin iç kısmına hareket edin.
  • Düzenli egzersiz yapın.
  • Sigara içmeyin.
  • Vücudunuzu dinlendirin.

Sonuç olarak, hem mandalina hem de portakal, bağışıklık sistemimizi güçlendiren narenciye meyveleridir. Soğuk algınlığına karşı C vitamini alımını artırmak için her iki meyveyi de diyetinize dahil etmeniz önerilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN