Bu hafta kimse kimseye dokunmasın! Türkiye'ye 1-15 Ağustos uyarısı: Sıcaklıkla beraber sinirler de artacak

Bu hafta kimse kimseye dokunmasın! Türkiye'ye 1-15 Ağustos uyarısı: Sıcaklıkla beraber sinirler de artacak

En zor hafta geldi! Kimse kimseye dokunmasın! Uzman isim uyardı; sadece sıcaklar değil, sinirler de artacak! Sağlıklı olanı bile hasta edecek havalar geldi. Türkiye'ye 1-15 Ağustos uyarısı...

Sıcak günler gitmedi, daha beteri geldi! Özellikle ağustos ayının ilk haftalarında etkili olması beklenen Eyyam-ı Bahur günleri için uzman isimden uyarı geldi.

Türkiye, bu yaz mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklarla mücadele ediyor. Ağustos ayının ilk haftalarında etkili olması beklenen Eyyam-ı Bahur sıcakları konusunda yetkililer uyarıda bulundu. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Şevket Özkaya, özellikle yaşlı, kalp ve akciğer hastalarını ciddi şekilde etkileyebilecek bu sıcak hava dalgası konusunda vatandaşları bilgilendirdi.

Profesörden Eyyam-ı Bahur uyarısı: Yaşlı, kalp ve akciğer hastaları için ölümcül olabilir

"ÖLÜMCÜL SONUÇLAR DOĞURABİLECEK KADAR ETKİLİ"

Prof. Dr. Şevket Özkaya, ağustos ayının ilk haftasından itibaren çöl sıcakları olarak da bilinen Eyyam-ı Bahur sıcaklarının ülkemizde etkili olacağını belirtti. Özkaya, "Ağustos ayının ilk haftasından ikinci haftasına kadar süren bu sıcak hava dalgası özellikle yaşlı, kalp ve akciğer hastalarını ölümcül sonuçlar doğurabilecek kadar etkileyebileceğini biliyoruz" dedi.

Özkaya, geçmiş yıllarda Avrupa'da yaşanan sıcak hava dalgaları nedeniyle çok sayıda kişinin kalp ve akciğer hastalıkları nedeniyle hayatını kaybettiğini hatırlatarak, "Ağustos ayının ilk haftasında çöl sıcakları olarak da bilinen Eyyam-ı Bahur sıcaklarının ülkemizi etkileyeceğini biliyoruz. Ağustos ayının ilk haftasından ikinci haftasına kadar süren bu sıcak hava dalgası özellikle yaşlı, kalp ve akciğer hastalarını ölümcül sonuçlar doğurabilecek kadar etkileyebileceğini biliyoruz. Bu sıcak hava dalgasından sonra özellikle 2000’li yıllardan sonra Avrupa’da çok sayıda insanın kalp ve akciğer hastalıkları nedeniyle kaybedildiğini biliyoruz. Vatandaşlara sesleniyoruz. Eğer kalp ve akciğer hastasıysanız bu sıcak havalarda özellikle dikkat etmelisiniz. Çok sıcak saatlerde dışarıya çıkmamalısınız. Mümkün olduğunca başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere yetkililerin uyarılarına kulak vermenizi istiyoruz. Sıcak havalar sadece hasta ve yaşlı kişileri değil normal insanları da etkileyecek. Aşırı stres, anksiyete, saldırganlık gibi içgüdüsel dürtülere de yol açabilir." şeklinde konuştu.

"SICAKLAR CİNNET VE SALDIRGANLIK OLAYLARINI TETİKLEYEBİLİR"

Aşırı stres, anksiyete ve saldırganlık gibi içgüdüsel dürtülerin de sıcak havalarla tetiklenebileceğini ifade eden Özkaya, "Ülkemizde yaşanan cinnet ve saldırganlık olaylarının zemininde bu sıcak ve soğuk değişiminin olduğunu biliyoruz. Önümüzdeki günlerde yaşanacak bu sıcak hava dalgası ile yaşlı, kalp ve akciğer hastalarımızın, normal vatandaşlarımızın en az etkilenmesini istiyoruz. Ölümcül sıcakların geldiğini bu 2 haftalık dönemde özellikle akciğer ve kalp hastalarının ilaçlarının düzenli kullanmalarını istiyoruz. Mutlaka bir yakınlarının yanında iletişim halinde olmalarını tavsiye ediyoruz. Oluşacak bir atak ile hastalarımız yoğun bakıma düşebilir" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN