Yerebatan Sarnıcı'nda yeni sergi

Yerebatan Sarnıcı'nda yeni sergi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Miras ve Kültür A.Ş. ile İBB Kültür ve Çekya İstanbul Başkonsolosluğu iş birliğiyle düzenlenen özel bir sergi, sanatseverleri Yerebatan Sarnıcı'nda buluşturacak. Çek heykeltıraşlar Vlastimil Beranek ve Jaroslav Prosek'in etkileyici eserleri, tarihin derinliklerinde eşsiz bir sergileme alanı bulacak. Sergi, sanatseverlere unutulmaz bir deneyim yaşatacak.

Yerebatan Sarnıcı, yeni bir sergiye ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden (İBB) yapılan açıklamaya göre İBB Miras, İBB Kültür ve Çekya İstanbul Başkonsolosluğu ortaklığında düzenlenecek olan "Yeraltının Kapıları-Geçiş ve Yansıma ile Mekana Dokunma: Vlastimil Beranek" başlıklı sergi, 1 Ağustos'ta Yerebatan Sarnıcı'nda kapılarını açacak.

Küratörlüğünü Mahir Polat ile Miroslav Kroupa'nın üstleneceği sergide, çağdaş heykeltıraşlar Vlastimil Beranek ve Jaroslav Prosek'in eserleri sergilenecek.

Yeraltı, gerçeklik algısı, mitoloji, yansıma ve geçiş temaları etrafında kurgulanan sergi, filozof Platon'un mağara alegorisinden yola çıkıyor.

Sergi, 30 Kasım'a kadar ziyaret edilebilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN