Filistin kefiyesi New York’ta ‘siyasi mesaj’

Filistin kefiyesi New York’ta ‘siyasi mesaj’

Filistin kefiyesi takmaları yasaklanan New York’taki Noguchi Müzesi çalışanları, müze yönetimini protesto etti. Çalışanlar, yönetimin ‘siyasi mesaj’ içerdiği gerekçesi ile kefiyeye getirdiği yasağın Filistin karşıtı olduğunu söyleyerek, iş bırakma eylemi yaptı.

New York’taki MoMa Müzesi de daha önce Filistin kefiyesi ile müzeye gelen ziyaretçileri içeri almamış, ardından aldığı tepkilerin karşısında özür dilemek zorunda kalmıştı.

New York’taki Noguchi Müzesi çalışanlarına Filistin kefiyesi takma yasağı getirdi. Müze çalışanları ise yasağı protesto etmek amacıyla 21 Ağustos Çarşamba günü iş bırakma eylemi düzenledi. 72 kişilik kadrosu bulunan müzenin 50’den fazla çalışanı, İsrail’in Gazze’ye yönelik devam eden saldırıları sırasında alınan bu kararın ardında 14 Ağustos’ta siyahi bir müze çalışanının kefiye takmasının yattığını açıkladı.

Müze yönetimi tarafından kıyafet yöneliğinin güncellendiğini belirten çalışanlar, bu durumun Filistin karşıtı duyguları tetiklediğini, müzenin itibarına da zarar verdiğini dile getirerek, yasağın kaldırılması çağrısında bulunan bir dilekçe imzaladı.

Çalışanlar dilekçede, “Topluluğumuz yüksek bir Filistinli nüfusuna sahiptir” diyerek, “Kültürel açıdan önemli bir giysi olan kefiyeyi yasaklamak, kurum için kötü bir imaj teşkil ediyor” ifadesini kullandı. Müze çalışanları, yönetimin çağrıya kulak vermemesi nedeni ile 21 Ağustos’ta düzenledikleri protestonun ardından basınla paylaştıkları ortak açıklamada ise, süren yasağı ‘sansür’ ve ‘ayrımcılık’ olarak niteledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN