2000'lerin en iyi 13 korku filmi belli oldu: 'Kabusumuz olan' Testere de listede

2000'lerin en iyi 13 korku filmi belli oldu: 'Kabusumuz olan' Testere de listede

IndieWire, 2000'lerin en korkutucu korku filmlerini listeledi. Listede "Testere II"den "İşkence Odası"na kadar, çeşitli yönetmenlerin elinden çıkmış 13 unutulmaz yapımlar listedeki yerini aldı.

IndieWire, "Testere 2"den "Kara Büyü"ye, 2000'lerin en korkunç korku filmlerini derledi.

13. Testere II (Saw II)
2005
Yönetmen: Darren Lynn Bousman
Senarist: Darren Lynn Bousman, Leigh Whannell
Oyuncular: Tobin Bell, Shawnee Smith, Erik Knudsen

Kendi uslubu ile son derece acımasız bir biçimde hayatın değerini gözler önüne sermeye çalışan seri katil Jigsaw bir yıl sonra yeniden geliyor. Yeni kurbanları ve dehşet bir zeka ürünü vahşet dolu oyunlar ile birlikte. Bir kez daha kurbanlar parçaları birleştirerek bu işin içinden kurtulmaya çalışırlarken bu kez dedektif Eric Mathews da aralarında. Katili yakalamanın peşinde olduğunu zanneden dedektif ansızın oyunun içinde bulacaktır kendisini.

12. Ziyaretçiler (The Strangers)
2008
Yönetmen: Bryan Bertino
Senarist: Bryan Bertino
Oyuncular: Liv Tyler, Scott Speedman, Gemma Ward

Yönetmen Bryan Bertino'nun, çocukluğunda yaşadığı ve etkisinden çıkamadığı bir olayı senaryolaştırarak beyaz perdeye aktardığı bu filmde, Kristin McKay ve James Hoyt adındaki çiftin travması anlatılıyor. McKay ve Hoyt bir dostlarının düğününe katılırlar. Dönüşte, James’in ailesinin yazlık evinde bir gece geçirmeyi planlamaktadırlar. Romantik başlayan geceleri, kimliği belirsiz üç kişinin ortaya çıkması ve hayatlarını bir cehenneme çevirmesiyle devam edecektir.

ziyaretciler.jpg

11. Nabız (Pulse)
2001
Yönetmen: Jim Sonzero
Senarist: Wes Craven, Ray Wright
Oyuncular: Kristen Bell, Ian Somerhalder, Christina Milian

Bir hacker olan Josh, güçlü ve kablosuz bir sinyal geliştirmekte olan Douglas Ziegler’in bilgisayarını ele geçirir. Bilmeden, insanların yaşama arzusunu elinden alan ve intihar salgını oluşturan gizemli bir gücün serbest kalmasına neden olur. Piskoloji öğrencisi olan kız arkadaşı Mattie, ortak arkadaşlarının her birinin ölümüne ve modern dünyanın yok oluşuna şahit olmaktadır. Yeni tanıdığı Dexter ile birlikte Josh tarafından geliştirilen bir virüs planlayarak bilgisayar sistemlerinin kapatılmasını sağlamaya çalışırlar. Bu yolla insan türünü kurtarmanın peşindedirler.

Orjinali Kiyoshi Kurusawa tarafından çekilen Kairo adlı filmin, İngilizce versiyonu yeniden yapımı, bu kez Jim Sonzero tarafından perdeye aktarılmıştır.

pulse3.jpg

10. Mungo Gölü (Lake Mungo)
2008
Yönetmen: Joel Anderson
Senarist: Joel Anderson
Oyuncular: Talia Zucker, Rosie Traynor, Richard Kelly

Lake Mungo, genç bir kızın gölge boğulmuş halde bulunmasından sonra yaşananları konu ediyor. On altı yaşında bir kız olan Alice Palmer, yaşadığı yerde bulunan bir barajda yüzerken boğulur. Ölüm bir kaza olarak değerlendirilmesinin ardından yaslı aile genç kızı gömer. Ancak bir süre sonra Alice'in ailesi evlerinde ve çevresinde açıklanamayan olaylar yaşar. Son derece huzursuz olan Palmers, psişik ve parapsikolog Ray Kemeny'den yardım ister. Olayı araştırmaya başlayan Ray, Alice'in gizli, çifte bir yaşam sürdüğünü keşfeder. Bir dizi ipucu, aileyi Alice'in gizli geçmişinin ortaya çıktığı Mungo Gölü'ne götürür ve aile burada Alice'in geçmişiyle yüzleşir.

9. Inland Empire
2006
Yönetmen: David Lynch
Senarist: David Lynch
Oyuncular: Laura Dern, Jeremy Irons, Justin Theroux

David Lynch yeni filminde Los Angeles’ın dışında bulunan Inland Empire’da bir kadını gizemli, garip olayların içine sokuyor.

8. Cehenneme Bir Adım (The Descent)
2005
Yönetmen: Neil Marshall
Senarist: Neil Marshall

Oyuncular: Molly Kayll, Natalie Jackson Mendoza, Shauna Macdonald
Kocası, kızı ve arkadaşları ile birlikte tatile çıkan genç ve hoş bir kadın, trajik bir kazaya şahit olurlar. Aradan bir yıl geçtikten sonra genç kadın yine arkadaşları ile bir gün yürüyüşe çıkar. Bir mağara içinde düşen bir kaya nedeni ile orada mahsur kalırlar. Sahip oldukları donanım yetersizliğinden ötürü hayatta kalmak adına zorlu bir mücadele başlar. Bu sırada da kana susamış yaratıklarla karşılaşırlar. Gruptaki herkes birtakım sebeplerden ötürü birbirleri ile zıt düşerler. Artık herkes tek başınadır. Hayatta kalma yolunda kendilerinden sorumlu olduklarının farkındadırlar.

cehennem.jpg

7. İçerde (Inside)
2007
Yönetmen: Julien Maury, Alexandre Bustillo
Senarist: Alexandre Bustillo
Oyuncular: Béatrice Dalle, Alysson Paradis, Nathalie Roussel

Fransa'nın gore özellikler taşıyan korku filmi A l'intérieur, dünya korku filmi piyasasına Avrupa semalarından alternatif bir seçenek öneriyor. Hamileliği esnasında geçirdiği trafik kazasında kocasını kaybeden Sarah, henüz eşinin acısını unutamamıştır. Doğumuna bir gün kala kendisini tanıyan gizemli bir kadın ansızın kapısında belirir. Sarah'dan ne istediği belirsiz olan bu kadının ortaya çıkmasıyla kâbus dolu anlar başlar. Bu, içerde ağır darbelere yol açacaktır.

korku.jpg

6. Kurt Kapanı (Wolf Creek)
2005
Yönetmen: Greg McLean
Senarist: Greg McLean
Oyuncular: John Jarratt, Cassandra Magrath, Kestie Morassi

Kristy, Ben ve Liz, yirmili yaşlarında üç genç arkadaş, Avusturalya’ya doğru bir tatile çıkarlar. İstedikleri yeni mekanlarda var olmak, taptaze heyecanlara bulaşmaktır. Ancak “Wolf Creek” Park’ına gelip de geleceklerine dair pembe hayallere sürüklenirlerken kendilerini bekleyen dehşet dolu dakikalardan habersizdirler.

5. Hücre (The Cell)
2000
Yönetmen: Tarsem Singh
Senarist: Mark Protosevich
Oyuncular: Jennifer Lopez, Vincent D'Onofrio, Vince Vaughn

Bir psikolog olan Catherine Deane, yeni bir terapi metodu üzerinde azimli bir şekilde çalışmaktadır. Bilimin yeni imkanları sayesinde, Catherine, bir başkasının bilinçaltına erişerek onun saklı dünyasını tecrübe edebilmektedir. Bu sayede komada ölümle burun buruna olan bir çocuğu bile kurtarabilmiştir. Bir gün kendi yeteneklerini de sınamak isteyen Catherine oldukça riskli bir görevi kabul eder. Bir katilin bilinçaltına doğru yolculuğa çıkacaktır. Catherine şimdiye kadar bulunduğu en korkunç bilinçaltının göbeğindedir.

4. Kara Büyü (Drag Me to Hell)
2009
Yönetmen: Sam Raimi
Senarist: Sam Raimi, Ivan Raimi
Oyuncular: Alison Lohman, Justin Long, Lorna Raver

Kara Büyü'de sıradan bir banka memuru olan Christine Brown'ın dehşet dolu serüvenleri anlatılıyor. Bankada her zaman gördüğü işleri yapıp mesaisini doldurmaya çalışan kahramanımız, iblis ruhlu bir müşteriye rastlayacaktır. Bu şeytanın elçisi müşterisi tarafından doğaüstü güçler kullanılarak lanetlenince Christine adeta kendini bir cehennem çukurunda bulur. Christine, ruhunu kurtarmak için çabalarken şeytani güçler onu kırılma noktasına doğru itecektir.

kara-buyu-001.jpg

3. Otel (Hostel)
2005
Yönetmen: Eli Roth
Senarist: Eli Roth
Oyuncular: Eli Roth, Derek Richardson, Eythor Gudjonsson

Hikaye aslında iki gencin Paxton ve Josh’un macera arayışı ile başlar. Önce Amsterdam’da İzlandalı Oli ile tanışırlar. Oli, onlara Slovakya’nın güzel kadınlarını anlatınca hep beraber oraya giderler. Her şey öylesine rüya gibidir ki gençler bu durumdaki, tuhaflığı sezseler de tadını çıkartmaya bakarlar. Çok geçmeden aslında fena halde bir tuzağın içine düştüklerini ve kurban rolünde olduklarını anlarlar.

2. The Loved Ones
2009

Yönetmen: Sean Byrne
Oyuncular: Xavier Samuel, Robin McLeavy, Jessica McNamee
Lola mezuniyet gecesine sınıf arkadaşı Brent'i davet eder fakat Brent teklifi reddeder ve kendisini dehşetle dolu bir gecenin içinde bulur.

Avusturyalı yönetmen Sean Byrne’nin ilk uzun metraj çalışması olan “The Loved Ones” 2009 yılında Toronto Uluslararası Film Festivali'nde “Midnight Madness” bölümünde gösterildi ve People’s Choice Award ödülünü kazandı.

1. İşkence Odası (Martyrs)
2008
Yönetmen: Kevin Goetz, Michael Goetz
Senarist: Mark L. Smith
Oyuncular: Troian Bellisario, Bailey Noble, Kate Burton

Filmin hikayesinde çocukken kaçırılan ve işkence gören genç bir kadının intikam arayışı, onu ve kendisi gibi çocuk istismarına maruz kalmış bir arkadaşını sapkınlığın korkunç ve derin bataklığına sürükler. Mezbahadan kaçtıktan sonra yerleştirildiği yetimhanede yaşadığı olayların izlerini taşımaya devam eder. Yetimhanede, sadece Anna ile arkadaş olan Lucie, belli zamanlarda vücudunda oluşan yaraların bir yaratık tarafından yapıldığını düşünmektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN