KPSS sınavında 'Düşünen Adam' sorusu herkesi şaşırttı - Düşünen Adam heykeli kimin? (KPSS soruları)

KPSS sınavında 'Düşünen Adam' sorusu herkesi şaşırttı - Düşünen Adam heykeli kimin? (KPSS soruları)

22 Mayıs Pazar günü KPSS'de Düşünen Adam sorusu adaylara zor anlar yaşattı. Öyleki binlerce aday Düşünen Adam heykeli kimin sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki Düşünen Adam heykeli sorusunun cevabı ne? Heykel kim tarafından kaç yılında yapıldı? İşte merak ettiğiniz o sorunun yanıtı...

Düşünen Adam heykeli herkes tarafından merak edilir oldu. KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı) 2016' da ilk oturumlar Pazar günü sona erdi. Milyonlarca memur adayının umut kapısı olan KPSS soruları herkes tarafından merak konusu oldu, kolay mıydı? KPSS 2016' da birbirinden ilginç sorular soruldu. Sınav soruları kimilerine göre zor, kimilerine göre ise kolaydı ancak memur adaylarının ortak şikayeti, sınav süresinin yetersiz olması oldu.

KPSS sınavına giren adaylar ilginç bir soru ile karşılaştı. Obama ve Çağla Büyükakçay 'dan sonra düşünen adam heykeli kimin'dir sorusu ÖSYM tarafından soruldu.

Düşünen Adam heykeli, Auguste Rodin tarafından yapılan sanatsal bir eserdir. Paris'te bulunan Rodin Müzesi'nde sergilenen Düşünen Adam heykeli, bronz ve mermer karışımından üretilmiş olup, sıklıkla felsefi düşünceyi anlatan bir simge olarak kullanılmaktadır.

Küçük boyutta ilk alçī dökümü 1880 yılında yapıldı. Büyük boyuttaki ilk haline bronz döküm olarak 1902 yılında başlayan Rodin, bunu 1904 yılında tamamladı. Son halini alması 1906'yı bulan Düşünen Adam, 1922 yılında o dönemde otel olan Rodin Müzesi'ne taşındı.

Eserin bir kopyası da 13 Haziran - 03 Eylül 2006 tarihleri arasında İstanbul'da bulunan Sakıp Sabancı Müzesi'nde sergilenmiştir.

BARACK OBAMA SORUSU

Barack Obama, Güney Amerika ülkesi Küba' ya 88 yıl sonra giden ilk başkan olduğu için sorunun yanıtı Küba olacaktır.

 Kamudaki A ve B grubu kadrolar ile öğretmenlik için yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı'nın (KPSS) ilk oturumu saat 09.30'da başladı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) gerçekleştirilecek sınavın sabahki oturumunda adaylara, genel yetenekten 60 ve genel kültür testlerindemn 60 soru olmak üzere yoplam 120 soruyu cevaplamaları için 120 dakika verildi. Oturum saat 11.30'da sona erdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN