Pedagojik formasyon nedir, nasıl alınır? Pedagojik formasyon hakkında bilgiler

Pedagojik formasyon nedir, nasıl alınır? Pedagojik formasyon hakkında bilgiler

Eğitim Fakültesi mezunu olup ama öğretenlik yapmak isteyenlerin alması zorunlu olan formasyon yeterlilik belgesi olarak bilinir. Her sene üniversitelerde sınırlı sayıda kontenjan açılması üzerine eğitimler veriliyor. Peki, pedagojik formasyon nedir, nasıl alınır? İşte detaylar...

Son dönemlerde internet üzerinden sıklıkla araştırılan konulardan olan formasyon birçok kişinin ilgi odağı haline geldi. Öğretmenlik yapmak isteyenlere sunulan fırsatlardan olan formasyon hakkında meraklar gün geçtikçe çoğaldı. Peki Formasyon nedir? Formasyon nasıl alınır? Pedagojik formasyon nedir? Konu hakkında merak edilenler haberimizde yer almaktadır

FORMASYON NEDİR?

Eğitim Fakültesi'nden mezun olanların öğretmenlik yapması için zorunlu olan yetkili belgesi formasyon öğretmenlik için şart koşuldu. Öğretmenlik yapmak isteyenler bölümden mezun olmasından sonra Pedagojik formasyon eğitimi alarak öğretmenlik yapabilirler.

PEDAGOJİK FORMASYON NASIL ALINIR?

Üniversitelerin ilgili bölümlerinden pedagojik formasoon eğitimi alınabilir. Belirli üniversitelerde yapılan bu eğitim için başvuru tarihleri ve süresi yakından takip ister. Bunun yanı sıra formasyon almak isteyenlerin başvurular için istenilen belgelerin tamamlanması gerekir.

Formasyon eğitimi alınan süreler ise farklılık gösterebilir. Lisans mezunu olanların iki yaryıl, birinci sınıf öğrencileri için altı yarıyıli ikinci sınıf öğrencileri için dört yarıyıl, üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencileri için ise bu süre iki yarıyıl olarak tamamlandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN