Hristiyan ne demek, nasıl olunur? Hristiyanlık yaşamı ve inançları

Hristiyan ne demek, nasıl olunur?  Hristiyanlık yaşamı ve inançları

Hristiyan ne demek, Hristiyanlığın temelinde ne vardır? Soruları merak içerisinde araştırılmaya başlandı. Hristiyan olmak için yapılması gerekenlerin neler olduğu bir başka merak edilen sorular arasında yerini aldı. İşte tüm bu soruların cevapları...

Hristiyanlık bir dindir. Yani İslam gibi, Musevilik gibi bir dindir. İslam'ın gelişinden önce Hıristiyanlık dünyamıza geldi. Ancak din ortaya çıktıktan sonra kutsal kitapları olan İncil insanlar tarafından serbestçe değiştirilmiştir. Bu nedenle İslam son din olmuş ve bu dinin ilk gününden itibaren kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim hiçbir değişikliğe uğramamıştır.

Hıristiyan dininin temsilcisi olan Hz. İsa’dır. İslam dininde nasıl Hz. Muhammed (sav) vekil tayin edilirse, Hz. İsa da Hıristiyan dini için geldi. Hristiyan kelimesi aslen Yunancadan gelmektedir ve daha sonra İngilizce "Christ-ian" kelimesinden Türkçeye dönüştürülmüştür. Yaratanın seçtiği insanlar yani peygamberler dünyamıza gelirler ve dinleri insanlara en güzel şekilde anlatmakla görevlidirler. Aynı şekilde İsa'ya gelen ve vahiy yoluyla farkındalık yaratmayı amaçladığı Hıristiyan dini de. Dini görevliler yani Mesih olan Hristiyan dini liderleri, kutsal yağ dedikleri bir tür su ile kutsanarak göreve hazırdırlar. Hristiyan dininde en büyük isim Hz. İsa’dır

hristiyan ne demek

Hristiyanlar, Hz. İsa'nın öğrettiklerine gerçekten inanırlar ve aynı şekilde hayatlarına uygularlar. Kısacası Hristiyanlar, Hz. İsa'nın öğrettiklerini ve nasıl yaşanacağını kabullenmekle ilgilidir. Tanrım, Aziz. İsa Mesih olarak seçildikten sonra başladı. Ancak Hristiyanlıkta Hz. İsa, Tanrı'nın Oğlu olarak bilinir. İncil kitabında, 40. bölümdeki 3. ayetle 10. ayetler arasında bahsedilir.

Tek tanrıcılık bütün dinlere ait olmakla birlikte, Hıristiyanlıkta Hz. İsa'ya tapan insanlar vardır. Çünkü tanrının oğlu olarak gördükleri Hz. İsa'ya teşekkür ve dua ederler. İslam'da olduğu gibi Hıristiyanlıkta da mezhepler vardır. Hıristiyanlıkta üç tür mezhep vardır. Protestan, Ortodoks ve Katolik. İslam dini de dahil olmak üzere bu mezheplerin kendilerine has kuralları ve inançları vardır. Ancak, sadece Pazar günü herkes tarafından kutsal kabul edilir ve kiliseye giderler, dua ederler ve günah çıkartırlar.

hristiyan

Hristiyan Nasıl Olunur

Hristiyan olmak için İslam'da olduğu gibi onu kalbinde yaşamalı ve hissetmelidir. Basitçe Ben Hristiyanım demek Hristiyan olmak anlamına gelmez. İslam'da da aynı olmasına rağmen ne yazık ki günümüzde namaz ve ibadetle ilgisi olmayan insanlar Müslüman olduklarını söyleyebilmektedirler. Ancak hakiki ibadet böyle değildir ve her dinin kendine has şartları ve kuralları vardır.

Öyleyse, bir Hıristiyan olmak için önce onu arzulamak gerekir. Hıristiyanlık kelimesini kabul etmeli ve dini de aynı şekilde kabul etmelidir. Erken Hıristiyanlığın Tarihi. Antakya ilinde üretilip kullanılmaktadır. Daha fazla ayrıntı İncil’de 11:26 bölümünde de bulunur. Hristiyan kelimesi aslen küçük Mesih olarak tercüme edildi. Ancak Hristiyanlar bu kelimeyi ve bu dini inanç olarak kullanırlar.

Allah bütün dinlerde kolaylık sağlamıştır. Dolayısıyla Hristiyan olmanın kolaylaştığını söyleyebiliriz. Bunun için öncelikle İsa'nın çarmıha gerilmesini, ölümünü günahlarınız için bir kurban ve kurtarıcınız olarak görmeli ve inanmalısınız. Bunu İncil'de 3:16'da da görebilirsiniz. Hristiyan olmak için önce kiliseye gitmeli ve gerekli hizmetleri tamamlamalısın. Bunun için mezhepler arasında farklılık gösterse de genel olarak mukaddes su ile kutsanmış olmanız ve Hıristiyanların ihtida etmek için kullandıkları kelime-i şehadet gibi kelimeleri söylemeli ve bunlara gönülden inanmalısınız. Hz. İsa ile bir tür kişisel ilişki kurarak Hristiyan olabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN