Gift Card nedir, nasıl kullanılır? Hediye kartı özellikleri ve kullanımı

Gift Card nedir, nasıl kullanılır?  Hediye kartı özellikleri ve kullanımı

Son zamanlarda kullanımı sıkça yaygınlaşan gift card ile ilgili araştırmalar devam ediyor. Peki gift card nedir? Gift card nasıl kullanılır? Tüm detaylar haberimizde.

Gift card birçok alışveriş mağazası tarafından insanlara para üstü yerine sunulmaya devam ediyor. Peki gift card nedir? Gift card nasıl kullanılmaktadır? Gift card ile ilgili tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Gift card

Gift card birçok marka tarafından müşterilerine sunulan hediye kartıdır. Promosyon ve kampanyaları içine alan gift card en çok müşteri memnuniyetini hedefler. Kampanya ve promosyon uygulaması ile müşteri kazanımı artmaktadır. Müşteri kazanmak için geliştirilen birçok uygulama markalara masraflı olsa bile gift card masrafsız şekilde müşteri memnuniyetini sağlamaktadır.

Gift Card Nedir Nasıl Kullanılır

Gift card özellikleri nelerdir

Gift card bakiye özelliği ile ya da para yüklenebilen kartlar olarak bilinmektedir. Markalar için en önemli detayı masrafsız şekilde müşteri memnuniyetini sağlayabiliyor olmasıdır. Gift card özellikleri şu şekilde belirlenmiştir;

-Gift card sadece müşteriye değil dolaylı olarak marka sahibine de kazanç sağlamaktadır.

-Farklı marka veya işletmelerdeki gift cardların kullanım koşulları değişmektedir.

-Bazı markalar her müşteriye özel olarak gift card sunmaktadır.

-Para üstü durumunu ortadan kaldıran ve tek kullanımlık gift cardlar başkalarına da hediye edilebilmektedir.

-Gift card direkt mağaza üzerinden ya da online olarak kullanılabilmektedir.

-Gift carda para yükleme özelliği de sunulduğu için banka kartı yerine de kullanımı yapılmaktadır.

Gift card nasıl kullanılmaktadır

Gift carda öncelikle ön ödemeli olarak bir para yüklenmesi gerekiyor sonrasında ise nakit olarak para üstü alınmaması için karta yükleme yapılıyor. Gift cardların en güzel özelliklerinden biri de istenilen kişiye hediye edilebiliyor olmasıdır. Müşterilere başka marka veya online olarak kullanılabilecek gift cardlar da sunulabilir. Bu yüzden bakiyesi ait olduğu markanın online sitesinde ya da mağazasında kullanılır. Genel olarak gift cardların çoğunkuğunda banka kartlarında olduğu gibi bir kart numarası olmaktadır. Bu kart numarası online platformlara girilerek kullanılır. Aynı zamanda mağazalarda da gift cardlar kullanılabilmektedir. Gift cardların banka kartları gibi sürekli olarak kullanılabiliyor olması da müşterilere cazip gelmektedir ve günlük, haftalık, aylık ya da yıllık kullanım olarak kişileştirme yapılabilmektedir. 

Öne Çıkanlar
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN