Kaan Ayhan kimdir, kaç yaşında, nereli? Galatasaray'ın istediği Kaan Ayhan imzayı attı!

Kaan Ayhan kimdir, kaç yaşında, nereli? Galatasaray'ın istediği Kaan Ayhan imzayı attı!

Gurbetçi milli futbolcu Kaan Ayhan, İtalya'nın yolunu tuttu. 2016'dan beri Bundesliga takımı Düsseldorf'ta forma giyen başarılı futbolcu, bir başka milli futbolcu Mert Müldür'ün takımı İtalyan Sassuolo'ya transfer oldu. Galatasaray ve Fenerbahçe'nin de ilgilendiği Kaan Ayhan, yeşil-siyahlı kulübün tarihinde top koşturan üçüncü Türk futbolcu olacak. Juventus'un başarılı defans oyuncusu Merih Demiral da burada forma giymişti. İşte, 'Kaan Ayhan'ın biyografisi'...

'Kaan Ayhan kimdir, kaç yaşında, nereli?', 'Kaan Ayhan hangi takımlarda forma giydi?' sorularının yanıtlarına sayfamızda yer verdik. Transfer dönemlerinde Türk takımlarının gözde oyuncularından biri olan Kaan Ayhan, İtalya Serie A ekibi Sassuolo takımıyla el sıkıştı. Schalke'nin altyapısında futbol hayatına başlayan milli futbolcu, Merih Demiral ve Mert Müldür'ün ardından Sassuolo'da forma giyen üçüncü Türk futbolcu olacak. Sözleşme detayları açıklanmayan Kaan Ayhan şu an Transfermarkt verilerine göre 7 milyon euro piyasa değerine sahip. Detaylar haberimizde...

KAAN AYHAN HANGİ TAKIMDA OYNUYOR?

İtalya Serie A takımlarından Sassuolo, uzun süredir transferi gündemde olan milli futbolcu Kaan Ayhan'ı kadrosuna kattığını duyurdu.

İtalyan ekibinden yapılan açıklamada 25 yaşındaki milli futbolcunun bonservisiyle birlikte transfer edildiği belirtildi. Kaan'ın eski takımı Fortuna Düsseldorf da emekleri için Kaan Ayhan'a teşekkür etti.

SASSUOLO'DAKİ ÜÇÜNCÜ TÜRK

Sassulo, Kaan'ın bonservisinin miktarıyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı. Kaan Ayhan böylece, bir diğer milli futbolcu Mert Müldür ile takım arkadaşı olacak. Daha önce Merih Demiral'ın da forma giydiği Sassuolo, tarihindeki üçüncü Türk futbolcu transferini gerçekleştirmiş oldu.

SERBEST KALMA BEDELİ KRİZ YARATMIŞTI

Transfer resmileşmeden önce Sassuolo ve Kaan Ayhan cephesi serbest kalma maddesinin 2 milyon euro olduğunu savunurken, Fortuna Düsseldorf ise serbest kalma maddesinin tarihinin geçtiğini ve oyuncusunu almak isteyen kulüplerin kendileriyle pazarlık yapması gerektiği tezini savunmuştu.

Fortuna Düsseldorf Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Thomas Röttgermann, "Durum gayet açık ve bizim açımızdan güvenli. Sözleşmesinde yer alan serbest kalma maddesinin bir bitiş tarihi ve belirli koşulları vardı. Biz kurallara uygun davranıyoruz. Ancak, İtalyanlar açısından bariz bir şekilde durum böyle değil ve artık dolayısıyla top bizde de değil." ifadelerini kullanmıştı.

"İSPATLASINLAR, SONUÇLARINI KABUL EDECEĞİZ"

Thomas Röttgermann, "Kaan kendi düşüncesinde yalnız. Çok sıradışı bir durumda ama onu suçlamıyor. Şu an biz ve Kaan ayrı ayrı noktalardayız. Yine de sözleşmede 2 milyon euroluk bir madde olduğunu ve bunun hala geçerli olduğunu savunuyorlar ve ispatlayabiliyorlarsa bunun sonuçlarını kabul edeceğiz" şeklinde konuşmuştu.

KAAN AYHAN KİMDİR?

10 Kasım 1994 trihinde Almanya'nın Gelsenkirchen kentinde dünyaya geldi.

Futbola 5 yaşında Schalke 04 altyapısında başladı. 2009 yılında Schalke 07'nin U17 takımında forma giymeye başladı. Sonraki sezon U17 dışında U19 takımında da oynamaya başladı. 23 maçta 7 gol 5 asist ile oynadığı 2011-12 sezonunda batı grubu şampiyonu olarak Almanya finallerine kaldılar. Schalke 04, Bayern Münih'i 2-1 yenerek Almanya şampiyonu olurken, Ayhan 90 dakika oynayıp bir asist yaptı.

2013-14 sezonunda dördüncü ligdeki Schalke 04 II takımına yükseldi ve ligin ilk haftasında SSVg Velbert'i 4-0 yendikleri maçta kariyerinin ilk profesyonel maçına çıktı ve o maç 2 asistle oynadı.

Schalke 04, Ocak 2012'de Ayhan ile profesyonel sözleşme imzalayacağını açıkladı. 2012-13 sezonu arasında Katar'daki hazırlık kampına Dennis Erdmann ve Max Meyer ile götürülen üç genç futbolcudan biri oldu. Ayhan, devre arasında Schalke'nin Avrupa Şampiyonlar Ligi kadrosuna dahil ettiği isimlerden biriydi. 13 Nisan 2013'te teknik direktör Jens Keller tarafından Bayer Leverkusen ile oynanan Bundesliga maçı kadrosuna alınsa da forma giyemedi. O sezon bir kez daha kadroya girmişti.

2013-14 sezonunda sık sık kadroya alındı. İlk maçına ise 5 Ekim 2013'te Augsburg karşısında 87. dakikada Adam Szalai yerine dahil olarak çıktı. 4 Kasım 2013'te sözleşmesi 2017'ye kadar uzatıldı. Sezonun ikinci yarısında daha fazla forma şansı bulmaya başlayan futbolcu, takımda yaşananlar nedeniyle 19 Mart 2013'te Real Madrid ile oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 maçı rövanşında Keller tarafından ilk 11'de sahaya sürüldü. Bu maç kariyerinin ilk Avrupa Şampiyonlar Ligi maçı olduğu gibi, ilk kez sahaya ilk 11'de çıktığı maç da oldu. Rakiplerine 3-1 yenilip elendikleri maçta Ayhan, 80 dakika sahada kaldı. Bu maçtan sonra Bundesliga'nın kalan maçlarında sahaya ilk 11'de çıktı. 3 Mayıs 2014'te Freiburg'u 2-0 yendikleri maçın ilk golünü atarken, kariyerinin de ilk golünü atmış oldu. Schalke 04, o sezon ligi üçüncü bitirmeyi başardı. Bir sonraki sezon da hem ligde hem de Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde forma şansı buldu. Eklemlerdeki sakatlıktan dolayı sezonu Mart ayının sonunda kapatmak zorunda kaldı.

2015-16 sezonunda teknik direktör André Breitenreiter'ın gözüne giremeyen futbolcu sadece UEFA Avrupa Ligi maçlarında şans bulurken ligde sadece bir maçta son dakikada forma giyebildi.

Devre arasında bir başka Bundesliga ekibi Eintracht Frankfurt'a kiralandı. Burada da yedek kulübesinde kalan futbolcu sadece iki maçta dakika bulabildi. Nisan ayının sonunda geçirdiği sakatlıkla da sezonu dört hafta kala kapattı.

TÜRKİYE MİLLİ FUTBOL TAKIMI KARİYERİ

Milli takım kariyerine, 2009'da Romanya ile oynanan hazırlık maçları kadrosuna dahil edilerek Türkiye U17'de başladı. Ancak Türkiye ile çıktığı maçtan 15 gün sonra ilk kez Almanya U16 forması giydi.

2010 yılında U17 forması giymeye başladı. 2011'de Avrupa 17 Yaş Altı Futbol Şampiyonası kadrosunda yer aldı. Almanya Avrupa ikincisi olurken, Ayhan üç maçta forma giyip, yarı final maçında bir gol kaydetti. Bu başarı ile aynı yıl FIFA 17 Yaş Altı Dünya Kupası'na katılmaya hak kazandılar. Ayhan, Almanya'nın yedi maçında da oynayıp, çeyrek finalde bir gol attı. Turnuva sonunda Almanya, Dünya üçüncüsü oldu. 2012'de ise U18 forması giymeye başladı.

Ayhan, daha sonra bir kez daha karar değiştirerek Avrupa Şampiyonası elemeleri için Ekim 2013'te oynanan maçlarda Türkiye 21 yaş altı milli futbol takımı kadrosuna dahil edildi ve burada forma giymeye başladı.

KAAN AYHAN HANGİ TAKIMLARDA FORMA GİYDİ?

Sassuolo (2020)
Düsseldorf (Ağustos 2016 - Ağustos 2020)
Frankfurt (Ocak 2016 - Haziran 2016)
Schalke (Temmuz 2013 - Ocak 2016)
Schalke Altyapı (Temmuz 2009 - Temmuz 2013)

KAAN AYHAN KAÇ YAŞINDA?

1994 doğumlu olan milli futbolcu, 2020 yılı itibariyle 25 yaşındadır.

Son dakika spor haberlerini KARAR SPOR'dan takip edebilirsiniz.

SÜPER LİG ŞAMPİYONU ŞAMPİYONLAR LİGİ'NE DİREKT GİDEMEYECEK!

HANGİ TÜRK TAKIMLARI AVRUPA KUPALARINA GİDECEK?

SÜPER LİG 2020-21 SEZONU NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

TÜRKİYE'DE HANGİ LİGLERDE KÜME DÜŞME KALDIRILDI?

SÜPER LİG'DE YAZ TRANSFER DÖNEMİ NE ZAMAN BİTECEK?

BEIN SPORTS HABER NASIL İZLENİR?

TRABZONSPOR NEDEN AVRUPA KUPALARINA GİDEMİYOR?

FUTBOL ERKEK OYUNU MUDUR?

SÜPER LİG PUAN DURUMU İÇİN TIKLAYIN

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN