Jorge Sampaoli kimdir? Fenerbahçe için adı geçen teknik adamın kariyeri

Jorge Sampaoli kimdir? Fenerbahçe için adı geçen teknik adamın kariyeri

Fenerbahçe, teknik direktörlük için adı geçen Jorge Sampaoli adını konuşuyor. Teknik adamın menajeri FB'nin teklifini doğrularken, avukatı İstanbul'a geldi. Peki Jorge Sampaoli kimdir? Hangi kulüpleri çalıştırdı. Jorge Sampaoli'nin başarıları neler? Futbol oynamadan teknik adam olan Arjantinli Sampaoli ile ilgili bilinmeyenler haberimizde.

En başarasız sezonlardan birini yaşayan Fenerbahçe Cocu'dan boşalan teknik direktörlük koltuğuna yeni bir isim arayışını sürdürürken, son dakika gelişmeleri de ardı ardına geliyor. Taraftar "Yeni teknik direktör kim olacak?" sorusunun cevabını merak ederken Jorge Sampaoli ismi gündeme geldi. Fenerbahçe yönetiminin teknik adama teklifte bulunduğu öğrenildi. Peki Jorge Sampaoli kimdir? Kariyerinde hangi takımları çalıştırdı? Fenerbahçe'ye gelme ihtimali var mı? İşte Jorge Sampaoli ile ilgili gelişmeler ve teknik adamın kariyeri. 

MENAJERİ TEKLİFİ DOĞRULADI AVUKATI İSTANBUL'A GELDİ

Cocu'yu gönderdikten sonra hoca arayışlarına başlayan Fenerbahçe'de Jorge Sampaoli'nin adı gündeme gelirken, tecrübeli teknik direktörün menajeri Sarı Lacivertli camianın ilgisini doğruladı.

Phillip Cocu ile yollarını ayırdıktan sonra teknik direktör arayışlarına devam eden Fenerbahçe'de gündem Jorge Sampaoli...

Sarı-Lacivertlilerin, son olarak Arjantin Milli Takımı'nı çalıştıran deneyimli teknik adama teklifte bulunduğu iddia edilmişti... Haber Global TV'nin ulaştığı Jorge Sampaoli'nin menajeri, Fenerbahçe'nin uzun vadeli proje isteğine olumlu baktıklarını, resmi teklif yapılmasa da temasın olduğunu belirtti.

Öte yandan teknik adamın avukatı İstanbul'a geldi. 

JORGE SAMPAOLİ KİMDİR?

13 Mart 1960 tarihinde Arjantin'in Santa Fe bölgesinde doğan Jorge Sampaoli'nin hikayesi bir hayli ilginç Futbol oynamadan teknik adamlık kariyerine soyunan isimlerden birisi olan Jorge Sampaoli, ilk olarak 2002 yılında Peru Ligi takımlarından Club Juan Aurich'i çalıştırmaya başladı.

Juan Aurich'i bir sezon çalıştırdıktan sonra bir diğer Peru Ligi takımı Sport Boys Callao'nun başına geçti.

İKİ SEZONDA 3 TAKIM ÇALIŞTIRDI

Fenerbahçe'nin radarına giren teknik adam ilk yıllarında bir türlü istediği düzeni kuramayan Arjantinli çalıştırıcı, birer sezon aralarla üç farklı takımın başında kendisini bulmaya çalıştı.

Aradığı futbol ortamını ise Şili'de buldu ve kariyeri o günlerden sonra yükselişe geçti.

2010 yılında Club Universidad de Chile'nin başına geçen Sampaoli, bu kulüple arka arkaya iki sezon Şili Ligi şampiyonu oldu ve 2011/12 sezonunda Copa Sudamericana'yı da alarak gövde gösterisi yaptı.

22 Kasım 2012'de Şili Milli Takımı'ndan gelen teklif üzerine Club Universidad de Chile'den ayrılan Sampaoli, kalitesini ise 2014 Copa America'da Şili'yi şampiyon yaparak kanıtladı.

4 sene Şili Milli Takımı'nı yöneten Arjantinli, 27 galibiyet, 6 beraberlik ve 9 mağlubiyet aldı. Şili Milli Takımı ile yaptıklarından sonra ününü tüm dünyaya duyuran Sampaoli, 1 Temmuz 2016 itibarıyla hayallerini süsleyen La Liga'ya, Sevilla kulübüne doğru yola çıktı.

2015/16 sezonunda UEFA Avrupa Ligi şampiyonu olan Sevilla'nın başına geçen Arjantinli, takımını La Liga'da dördüncü yaptı ve bu kez de Arjantin Milli Takımı'ndan gelen teklifle Güney Amerika'ya yeniden dönüş sağlama kararı aldı.

2018 Dünya Kupası Elemelerini başarıyla geçen mavi beyazlılar, Rusya'da düzenlenecek turnuvaya Sampaoli önderliğinde hareket etti.

Turnuvada Lionel Messi ile yaşadığı sorunlarla gündeme gelen ve yıldız isimleri turnuvada iyi değerlendiremediği için sık sık eleştirilen Sampaoli, Arjantin'in turnuvaya erken veda etmesiyle 15 Temmuz 2018 tarihinde görevden alındı.

PRESE DAYALI FUTBOL OYNATIYOR

2012-2016 yılları arasında çalıştırdığı Şili Milli Takımı'yla önemli başarılar elde eden 58 yaşındaki teknik adam, prese dayalı futbol anlayışıyla tanınıyor. Sampaoli, 2016-17 sezonunda Sevilla ile başarılı bir Avrupa deneyimi yaşadıktan sonra Arjantin Milli Takımı'nın başına geçti fakat Tangocular Dünya Kupası'nda istedikleri sonucu alamayınca taraflar yollarını ayırdı.

2015'TE EN İYİ TEKNİK DİREKTÖR OLMUŞTU

Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu tarafından 2015 yılında dünyanın en iyi teknik direktörü seçilen Sampaoli'yle Paraguay ve Meksika'nın yanı sıra Tigres, Atlanta United, Dinamo Moskova, Spartak Moskova ve San Lorenzo da ilgileniyor.

FENERBAHÇE'DE YENİ İDDİALAR

Bu arada, Fenerbahçe, Cocu ile beraber takımın başında yer alan yardımcı antrenör Erwin Koeman ile de sezon sonuna kadar devam edebilir. 

Fenerbahçe’de Teknik Direktör Phillip Cocu ile yolların ayrılmasının ardından gözler yeni teknik adam arayışlarına çevrilmişken, yardımcı antrenör Erwin Koeman’ın takımda kalması gündemde.

Camiada Cocu’nun yardımcılığını yapan Koeman ile bu sezon sonuna kadar devam edilip yeni sezonda yeni bir hocayla anlaşılacağı da konuşuluyor.

Galatasaray derbisi için antrenmanlarda takımı çalıştıran Erwin Koeman derbide alacağı bir galibiyetle takımda kalıcı olabilir. 

Öte yandan taraftar tarafından dile getirilen Ersun Yanal seçeneği ise Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tarafından bir kez daha çizildi. Taraftarın topladığı 72 bin imza ise havada kaldı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN