İran, kanlı saldırı sonrası 3 ülkedeki büyükelçilerini çağırdı

İran, kanlı saldırı sonrası 3 ülkedeki büyükelçilerini çağırdı

Yerel medyada yer alan haberlere göre Tahran yönetimi, İran'ın Ahvaz kentinde düzenlenen askeri geçit törenine yönelik saldırının ardından İngiltere, Hollanda ve Danimarka'nın ülkede görevli büyükelçilerini toplantıya çağırdı.

İslam Cumhuriyeti Haber Ajansı'nın (IRNA) haberine göre, biri gazeteci 24 kişinin yaşamını yitirdiği saldırının ardından İran yönetimi İngiltere, Hollanda ve Danimarka'nın ülkede görevli büyükelçilerini toplantıya çağırdı. 

Saldırıyı, Suudi Arabistan bağlantılı 'Ahvaz Arap Demokratik Hareketi' üstlenmişti.

Haberde İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Behram Kasımi'nin "Bu grupların Avrupa'da terör saldırısı düzenlememiş olması nedeniyle Avrupa Birliği tarafından terör örgütü listesine alınmamış olması kabul edilemez" ifadelerine yer verildi.

Saldırıya ilişkin açıklama yapan İran Silahlı Kuvvetleri sözcüsü Abdulfazıl Şikarçi, terör saldırısını gerçekleştiren militanların ABD ve İsrail'le bağlantılı olduğunu dile getirmişti. İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ise, saldırının organize edilmesinden 'bölgesel terör sponsorları ve onların ABD'li efendileri'ni suçlamıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN