İngiltere'den Fransa'ya Paris desteği

İngiltere'den Fransa'ya Paris desteği

Fransa'nın başkenti Paris'te yaşanan korkunç terör saldırısının ardından Fransızlara destek sürüyor. 

Saldırıdan sonra dünyanın dört bir yanından binlerce kişi Paris'e destek mesajları gönderdi. İngiltere de duruma kayıtsız kalmadı. Fransa Milli Takımı ile İngiltere, salı günü Londra'da bir hazırlık maçı yapacak. Terör saldırısının ardından iki ülke federasyonun ortak kararıyla bu karşılaşmanın oynanmasına karar verildi. 

Fransa Milli Takımı, İngiltere ile oynanacak hazırlık maçına tam kadro gidecek. Cuma günü dünyayı şoke eden ve 129 kişinin yaşamını yitirdiği Paris saldırıları sırasında kuzeni Asta Diakite'yi kaybeden Lassana Diarra ile kızkardeşi 89 kişinin öldüğü Bataclan Tiyatrosu'ndaki katliamdan sağ kurtulan Antoine Griezmann da 23 kişilik kadroda yer alacak. Fransa teknik patronu Didier Deschamps'ın oyunculara isterlerse gitmeyebileceklerini aktardığı ancak herkesin bu teklifi geri çevirdiği kaydedildi. 

İngiliz taraftar da bu maçta Fransa'ya bir jest yapacak. Sosyal medyada başlatılan kampanyaya göre İngiliz taraftar Fransa'nın milli marşını ezberleyecek ve maç sırasında bu marş Wembley Tribünleri’nde hep bir ağızdan söylenecek. 

Wembley'de Fransa mesajları

İngiltere Futbol Federasyonu, Fransa'yla birlikte olunduğunun simgesi olarak Wembley'in üzerindeki kemer Fransa bayrağının renkleri kırmızı, beyaz ve maviyle ışıklandırılacak. Wembley'deki ekranlarda ise 1789 Fransız İhtilali'nin simgesi olan “Liberté, Egalité, Fraternité” (Özgürlük, Eşitlik, Kardeşlik) özdeyişi yazılacak. Maçın başında da ekranda Fransa Marşı, La Marseillaise'nin sözleri eşlik etmek isteyenler için ekrana yazılacak.

DEHŞET ANLARI KAMERADA

Öte yandan İngiltere Futbol Federasyonu, yoğun güvenlik önlemleri olacağı için taraftarlardan Wembley Stadı'na daha önce gitmelerini istedi.

Cumartesi günü de Serie B takımları; Livorno ve Vicenza'nın karşılaştığı maçta Fransa Milli Marşı çalınmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN