İstanbul'da ihtiyaç sahipleri için büyük önem arz eden İBB'nin 'Askıda' dayanışma kampanyalarının ardından, yeni doğan bebek sahibi aileler için temel ürünler içeren 'Beşik Desteği' hayata geçiriliyor.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), koronavirüs salgını döneminde geçimini sağlamakta zorlanan, işini kaybeden vatandaşlar için başlattığı 'Askıda' destek paketleri, ücretsiz Halk Süt dağıtımı, Halk Ekmek'in uygun fiyatlı ürünleri, yardımlaşma kampanyaları büyük ilgi gördü.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Halk TV'de katıldığı '20. Saat' programında artan kent yoksulluğuna dikkat çekerek dar gelirli aileler için yeni bir dayanışma başlatacaklarını açıkladı. Ailelere, yenidoğan bebekleri için 3-4 aylık yardımlar yapılacağını belirten İmamoğlu, ihtiyaç paketinde bez, mama ve giysi gibi temel ürünlerin bulunduğu 'Beşik Desteği' yer alacağını söyledi.
İÇİŞLERİ BAKANLIĞI YARDIM KAMPANYASINI DURDURMUŞTU
Kovid-19 salgın hastalığı vakasının ülkemizde ilk kez görüldüğü Mart 2020'de İBB'nin, maddi sıkıntı yaşayan vatandaşlar için başlattığı bağış kampanyası İçişleri Bakanlığı tarafından yasaklanmış ve devlet bankasında toplanan paralar bloke edilmişti. İBB'nin yeni başlattığı Askıda Eğitim Destek Paketi ve yeni doğan bebek sahibi ailelere yönelik yardım kampanyasına da yasak getirilip getirilmeyeceği merak konusu oldu.
'ASKIDA' KAMPANYALARINA YOĞUN İLGİ
İBB, yasaklanan yardım kampanyasının ardından Askıda Fatura projesini başlatmıştı. İhtiyaç sahipleriyle hayırseverleri buluşturan uygulamaya katılım katlanarak büyüdü ve bugüne kadar ihtiyaç sahibi 199 bin 244 kişinin faturası ödendi.
Askıda Fatura'ya yeni eklenen Aile Destek, Anne-Bebek Destek ve Eğitim Destek paketleri ile askıdan alınan faturalara ek olarak yardımseverler, temel ihtiyaçlara da destek olmaya başladı.
30 MİLYON TL BAĞIŞ İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞTIRILDI
Aile Destek Paketi ile bugüne kadar muhtaçlık sınırı altında geliri olan 7 bin 500'ün üzerinde haneye destek olundu. 0-3 yaş arası 1 ya da 1'den fazla çocuk sahibi olmaları nedeniyle yoksullukları derinleşen yaklaşık 7 bin aile, Anne-Bebek Destek paketiyle çocuklarının ihtiyaçlarının bir kısmını yardımseverlerin destekleriyle sağladı. Yaklaşık 3 bin ihtiyaç sahibi üniversite öğrencisi de hayırseverlerin desteklerinden yararlandı.
Alan elin veren eli görmediği, tamamen şeffaf ve sorgulanabilir ortam gerçekleşen yardımların ihtiyaç sahipleri olduğu tespit edilmiş Askıda Destek kampanyasına yapılan toplam bağışlar, 30 milyon TL'yi aştı.
İHTİYAÇ SAHİPLERİNE KURBAN BAĞIŞI
İBB, İstanbul Vakfı aracılığıyla, Kurban Bayramı öncesinde internet üzerinden başvuru yöntemiyle, bağış kampanyası düzenledi. Kampanya, kısa sürede hedeflenen sayıda hissedara ulaştı. Konservelenen kurbanlıklar, ihtiyaç sahibi 132 bin aileye ulaştırıldı.
İBB 'ASKIDA' DAYANIŞMA KAMPANYALARINA NASIL BAŞVURULUR?
'Askıda' dayanışma kampanyalarıyla ihtiyaç sahibi oldukları tespit edilen vatandaşların temel ihtiyaçları gideriliyor. Kampanyadan yararlanmak isteyen İstanbul'da ikamet eden vatandaşlar, İBB'nin sosinc.ibb.gov.tr adresinden başvuruda bulunabilir.
Kampanya hakkında merak edilenler, askidafatura.ibb.gov.tr/SSS adresinden öğrenilebilir.
İBB 'ASKIDA FATURA' İHTİYAÇ SAHİBİ BAŞVURU FORMU
Başvuru yaptım hala beşik yardımı gelmedı destek paketine ıhtayac var 1 ay oldu doğum yaptım
Yanıtla (0) (0)Yeni doğum yaptım eşim inşaatçı çalışmıyor kiraciyiym 4 yaşında bir oğlum var ve geçim sıkıntısı yaşıyorum sizden yardım istiyorum
Yanıtla (0) (0)2 oğlum var 3.kızım olucak 5 aylık hamileyim destek istiyorum Cavat paşa mah Namık kemal Cd no 12,13d.4 bayrampaşa. Ist
Yanıtla (0) (0)8 aylık hamileyim kızım olacak ama henüz bir şey alamadım çünkü kaynanam ve eltimle aynı evde kalıyorum durumum yok eltimin çoçuklarının kıyafetlerini bana verdiler hepsi eski ilk çoçuğum bu benim lütfen bana da bu yardımdan verin en azından bir kaç parçası yeni olsun kuzumun lütfen ben Mardin Nusaybin 8 mart mahallesi cihan sokak no 14 te oturuyorum yeni doğan bebek yardımlarından yararlanmak istiyorum ihtiyacım var ????♀️????♀️????♀️
Yanıtla (0) (0)Benim iki çocuğum var biri iki aylık eşim çalışmıyor kiracıyım çok zor durumdayız nasıl başvuru yapabiliriz
Yanıtla (0) (0)İyi de başvuru nereden yapılacak ulaştığımız başvuru sayfalarında başkanın övünç yazılarını okumaktayız.
Yanıtla (0) (0)Iyi gunler ben yeni doğum yaptim esim calismiyor bir oglum var hic bir gelirimiz yok gercekten cok zor durumdayiz besik mama vez bez yardımı istyrm lutfen yardım edin
Yanıtla (0) (0)ekmeğe, suya, ulaşıma indirim sözü versin geldin tam tersini yaptın. Hani maaş bağlayacağın aileler, hani her mahalleye kreş??? hangi sözünü tuttun? 2 aileye beşik vererek gözümüzü boyayamazsın. Bir çivi çakmadı n İstanbul a 2 yıl oldu.
Yanıtla (0) (0)sayın bayım halk ekmeğe yaptığın zammı azalt. illa ki çocuk sahibi olanlara mı destek vereceksin. Ekmeğe o zammı yaparken hiç mi sıkılmadın.
Yanıtla (0) (0)