Yüzü güneş gibi aydınlatıyor, cildi pırıl pırıl yapıyor! Meğer Japonların yüzü bu sayede ışıl ışılmış

Yüzü güneş gibi aydınlatıyor, cildi pırıl pırıl yapıyor! Meğer Japonların yüzü bu sayede ışıl ışılmış

Japonların vazgeçemediği güzellik sırrının taze fasulye maskesi olduğunu biliyor muydunuz? Yaz aylarında sofralarımızdan eksik olmayan taze fasulyenin tek işlevi yalnızca sağlıklı bir yemek olması değil, cilde de çeşitli faydaları mevcut. İşte, vitamin zengini taze fasulyenin cilde etkileri...

Cilt bakımı konusunda pek çok alternatif bakım ürünü bulunuyor. Bu ürünlerden birini uygulamak veya farklı kozmetik ürünleri ciltte denemek yerine doğal yöntemlerden faydalanabilirsiniz.

Ensonhaber'de yer alan habere göre, Japonya'da uygulanan güzellik rutininde sıklıkla yer alan taze fasulye maskesi, yüzü aydınlatıyor ve akne problemlerini ortadan kaldırıyor. Evde kolayca hazırlanan taze fasulye maskesi sayesinde cildiniz ay gibi parlayacak. Üstelik yapılışı da çok kolay. İşte cildi birçok sıkıntıdan kurtaran taze fasulye karışımı.

CİLDİ AYDINLATAN DOĞAL KARIŞIM

Malzemeler:

* 1 su bardağı taze fasulye

* 1 yemek kaşığı bal

* 1 yemek kaşığı yoğurt

* Birkaç damla limon suyu

Yapılışı:

İlk olarak taze fasulyeleri iyice yıkayıp uçlarını temizleyin. Ardından küçük parçalar haline getirin. Doğradığınız fasulyeleri tencereye koyup üzerini geçmeyecek şekilde su ekleyin.

Fasulyeleri orta ateşte yumuşayana kadar haşlamanız gerekiyor. Haşlanan fasulyeleri süzüp mutfak robotundan geçirin. Kıvamı pürüzsüz olduğunda karışımı hazırlayabilirsiniz. Su ekleyerek yoğunluğunu açabilirsiniz.

Ardından kalan malzemeleri ekleyebilirsiniz. Cildiniz hassas bir yapıdaysa limon kulanmamak daha mantıklı olacaktır. Hazırladığınız maskeyi yüzünüze sürüp 20 dakika bekletin. Ilık suyla yüzünüzü durulayıp doğal nemlendiriciyle nemlendirebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN