Yağ kaplamış ocağınızı dakikalar içinde mis gibi yapın: Ovalamanıza bile gerek yok! Büyük zahmetten kurtaran yöntem

Yağ kaplamış ocağınızı dakikalar içinde mis gibi yapın: Ovalamanıza bile gerek yok! Büyük zahmetten kurtaran yöntem

Yemek yaparken ocağa dökülen yağ ve yemek artıkları hemen temizlenmezse ocaklara yapışıp kalabilir. İnatçı lekeleri çıkarmak için bilek gücünüzü kullanmanıza gerek yok. Basit yöntemlerle ocağınızı tertemiz hale getirebilirsiniz. İşte, yağlı ve lekeli ocağı kolay temizleme yöntemi...

Ocağınızın kendisi ve çevresi mutfağınızın en çok kirlenen bölgeleri. Bu yüzden ocağınızı temizlemeden gerçek bir mutfak temizliğinden bahsetmek mümkün değil. Fakat çok kolay bir şekilde ankastre ocağınızı temizlemeniz mümkün.

YAĞLANMIŞ OCAK NASIL TEMİZLENİR?

Malzemeler:

* Bir su bardağı su

* 1/3 su bardağı sirke

* 1/3 su bardağı tuz

* Yarım su bardağı karbonat

YAĞLANMIŞ OCAK KOLAY TEMİZLEME YÖNTEMİ

Yasemin'de yer alan habere göre, tüm malzemeleri derin bir kabın içinde karıştırın. Yağlı bölgeye diş macunu yardımıyla iyice dağıtın. Karışımı sürüdükten sonra 10 dakika bekletin. Bu süre içinde ocaktaki yağlar kabaracaktır. Ilık su ve bez yardımıyla yağlı bölgeyi temizleyin. Yağların rahatlıkla çıktığını fark edeceksiniz.

KARARMIŞ OCAK GÖZLERİ NASIL TEMİZLENİR?

Malzemeler:

* 2 çay bardağı sirke

* Bir yemek kaşığı yemek tuzu

* Demirlerin üzerini geçecek kadar su

* Çelik tel

KARARMIŞ OCAK GÖZLERİ KOLAY TEMİZLEME YÖNTEMİ

Demirleri derin bir kabın içine koyun. Üzerlerine sıcak su ekleyin. Sirke ve tuzu ilave edin. Bu şekilde 15 dakika bekleyin. Ocak gözlerini teker teker alıp çelik tel ile biraz ovun. Hepsi pırıl pırıl olacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN