Soğutmayan araç kliması için en etkili çözüm! Gücünü 3 kat artırıyor

Soğutmayan araç kliması için en etkili çözüm! Gücünü 3 kat artırıyor

Araç sahiplerinin aradığı o yöntem bulundu. Bu yöntem soğutmayan araç kliması için en etkili çözüm. Uygulayın ve gücünü 3 kat artırdığını görün…

Sıcak yaz günlerinde klima çalışmadığı zaman arabada yolculuk etmek eziyet gibi geliyor. Öyle ki birçok araç sahibi klimasının yeterince soğutmadığından şikayetçi oluyor.

Bu kavurucu sıcaklarda klimanın derecesini sonuna kadar açmak cazip gelse de bu tek başına yeterli olmuyor. Klimanızdan en etkili sonucu almak için klimaya bazı ayarlar yapmanız gerekiyor.

arac-klimasi-1.jpg

KLİMA PERFORMANSINI ARTIRMAK İÇİN BUNLARA DİKKAT!

Araç klimasının performansının en yüksek seviyede olması için periyodik bakım çok önemli. Özellikle filtre temizliği ve gaz ayarı, klimanın verimli çalışmasını sağlarken araç içerisindeki yolcuların da temiz hava almasına yardımcı olur. Bu yüzden klimanızın kompresöründe bir sorun olduğunu düşünüyor ve garip sesler duyuyorsanız bu bakım zamanının geldiğini göstermektedir.

Klima çalışıyor, kompresör devrede ancak soğutma işlevi gerçekleşmiyorsa, klima gazı eksilmiş, fan, klima motoru veya sensörler arızalanmış, polen filtresi veya klima radyatörü tıkanmış olabilir. Bu da sürüş konforunu azalttığı gibi, araç motorunu da zorlayarak yakıt tüketiminin artmasına yol açabilir.

arac-klimasi-2.jpg

Bu yüzden düzenli kontrol, klima sisteminin yıl boyu sağlıklı çalışmasına yardımcı olur. Düşük gaz seviyesi, klimanın soğutma kapasitesinin de azalmasına yol açar. Soğutucu gaz seviyesini düzenli bir şekilde kontrol ettirin ve gerekli olduğunda mutlaka doldurtun.

Klimanızın etkisinin artmasını istiyorsanız bir noktaya daha dikkat etmelisiniz. Klima sisteminin dış ünitesindeki kondansatör toz ve kirle kaplanabilir. Bu da ısı transferini zorlaştırarak soğutma verimliliğini düşürür. Kondansatörün temizliğine özen göstererek klimanızdan aldığınız verimi artırabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN